На извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски

...
На извънредно заседание на Народното събрание членовете на служебния Министерски
Коментари Харесай

Извънредно заседание: Служебният кабинет положи клетва пред НС

Н а изключително съвещание на Народното събрание членовете на служебния Министерски съвет, назначени от президента Румен Радев, с министър председател Димитър Главчев, поставиха клетва пред депутатите, според последните промени в Конституцията. Това се случи в наличието на президента Румен Радев и на вицепрезидента Илияна Йотова.

„ Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Заклех се “, гласи клетвата. След това прозвучаха химните на България и Европейския съюз.

Тази заран президентът Румен Радев подписа декрет за назначение на служебно държавно управление на Република България в състав, препоръчан от избрания за министър-председател Димитър Главчев. Единствената смяна в състава е  външният министър -  поста заема Стефан Димитров, вместо в началото номинираният Ивайло Ценов.

Румен Радев насрочи и за 9 юни изборите за членове на Европейския парламент и предварителните парламентарни избори – „ две в едно “.

На 5 април претендентът на длъжностен министър-председател Димитър Главчев показа план на конструкция и състав на длъжностен кабинет.Според по този начин издадения през днешния ден декрет от президента има една смяна в състава на служебния кабинет. Служебен министър на външните работи ще бъде Стефан Димитров, а не Ивайло Ценов. 



Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР