На извънредно заседание днес парламентарната комисия по превенция и противодействие

...
На извънредно заседание днес парламентарната комисия по превенция и противодействие
Коментари Харесай

Гешев се скара на депутатите, че са го извикали за „петорната експертиза“

На изключително съвещание през днешния ден парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията ще изслуша основния прокурор Иван Гешев за фотосите с кюлчетата и пачките на Бойко Борисов.
Иван Гешев  дойде в Народното събрание, но не се скара на депутатите, че го извикали за чуване.

„ Главният прокурор не е задължен да се явява в парламентарни комисии, а в правна комисия, както е и последното решение на Конституционен съд, може да показва единствено систематизирана и аналитична информация, а не информация по съответни досъдебни производства “, сподели той.

Гешев обърна внимание на уважението и спазването на правилата на държавността при взаимоотношението сред обособените управляващи. „ Едва ли е правилно в 16.00 часа да се получава покана и да се желае в нарушаване на закона и на Конституцията избрана информация до 17.00 часа. Надявам се тази форма на неотложност да не приказва за липса на чувство за държавност “, разяснява Гешев пред медиите.

На въпрос за фотосите с кюлчетата той отговори по този начин: „ Аз не знам защо ме викат в този момент “.

Освен Гешев в комисията ще бъдат изслушани евродепутатите Елена Йончева и Цветелина Пенкова, както и журналистите Атанас Чобанов („ БиволЪ “) и Иван Бакалов (e-vestnik.bg). Поводът е изявлението на Томаш Здеховски относно петорна експертиза, осъществена от българската прокуратура и изпратена на Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент, написа „ Сега “
Томаш Здеховски от Комисията по бюджетен надзор на Европейския парламент заяви, че нашата прокуратура е направила петорна компютърна експертиза на фотосите и видеото с някогашния министър председател Бойко Борисов с кюлчетата и парите, снимани в резиденция „ Бояна “ и било открито, че те са манипулирани.
Говорителят на основния прокурор Сийка Милева изясни, че става въпрос за служебна връзка сред българската и европейската прокуратура. Правосъдният министър Надежда Йорданова обаче съобщи, че не разполагат с експертизата - Гешев е намерил за належащо да осведоми Екологичен потенциал, само че не и българските депутати.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР