На извънредно заседание чешкото правителство реши да засили социалните ограничения,

...
На извънредно заседание чешкото правителство реши да засили социалните ограничения,
Коментари Харесай

В Чехия затягат мерките срещу COVID-19

На изключително съвещание чешкото държавно управление реши да ускори обществените ограничавания, които са в действие в републиката заради ковид. Това заяви пред кореспонденти в четвъртък вечерта първият вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек.

" Ние сме длъжни да реагираме на епидемиологичната обстановка, която се утежни през последните дни ", сподели той. В Чехия е регистриран английския вариант.

Новите ограничения влизат в действие от събота.
 Барове и заведения за хранене нарушиха демонстративно локдауна в Чехия
Барове и заведения за хранене нарушиха демонстративно локдауна в Чехия

Образувани са голям брой каузи...

В подтекста на влошаващата се епидемиологична обстановка държавното управление разпореди на хотелите и пансионите да настаняват единствено тези, които са в командировка и могат да дават на администрацията удостоверения, заверени от техните началници или други виновни лица за нуждата от формалното им пътешестване . Тези документи подлежат на дълготрайно предпазване и могат да бъдат поискани от управляващите.

Предприятията за даване на битови услуги на популацията и множеството магазини са затворени, а възбраната за свободно придвижване е въведена от 21:00 до 05:00 часа.
 Чехия с нов ковид връх
Чехия с нов ковид връх

Близо 17 000 инфектирани през последното денонощие

В Чешката република, чието население е 10,71 милиона души, общият брой на хората, инфектирани с ковид по време на епидемията, доближи 964 660. От тях 15 944 души починаха.

От 5 октомври предходната 2020 година в страната беше възобновено изключителното състояние, което действаше от 12 март до 17 май 2020 година. Новите рестрикции остават в действие до 14 февруари.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР