На извънредна сесия на Общинския съвет в Провадия ще бъдат

...
На извънредна сесия на Общинския съвет в Провадия ще бъдат
Коментари Харесай

Свикват извънредна общинска сесия в Провадия заради данните за нарушения в общината

На изключителна сесия на Общинския съвет в Провадия ще бъдат разисквани инспекциите на Агенцията за държавна финансова ревизия и установените от ревизорите нарушавания в общината. Заседанието се привиква по самодейност на общински съветници от ГЕРБ, взаимно с представители на разнообразни групи в локалния парламент.

Съгласно Закона за локалното самоуправление и локалната администрация импортираното искане до ръководителя на Общински съвет е подкрепено с подписите на 1/3 от съветниците. Те упорстват жителите на Провадия да получат информация за огласените от народни представители тревожни данни за източване на пари от държавния бюджет посредством документи с погрешно наличие, фиктивно вписани хора и безотговорност при осъществяването на публични транспорти в общината.

Във връзка с установените в отчетите на АДФИ нарушавания при разходването на обществени средства в Провадия предходната седмица. Парламентарната група на ГЕРБ разгласи, че внася сигнал до основния прокурор.

Въпреки настояването на общински съветници изключителната сесия на Общински съвет да се организира след работно време, тъй че да могат да участват и заинтригуваните жители.

Заседанието е планувано за 23 март, петък, от 10:30 часа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР