На изложението тазгодишното изложение CES, ASUS представи първия си сгъваем

...
На изложението тазгодишното изложение CES, ASUS представи първия си сгъваем
Коментари Харесай

ASUS представи 17,3-инчов ZenScreen Fold: преносим OLED монитор, който се сгъва наполовина

На ревюто тазгодишното ревю CES, ASUS показа първия си сгъваем 17,3-инчов OLED екран, наименуван ZenScreen Fold, който позициониран като инструмент за работливост при работа в придвижване. Дисплеят се сгъва като книга, с помощта на потреблението на панта в жанр Samsung Galaxy Z Fold 5. Дебелината на екрана в разгънато положение е единствено 9,7 мм, а тежестта му е 1,2 кг. Журналистите, които са тестваха ZenScreen Fold настояват, че сгъвката в изцяло разгънат тип е съвсем невидима.

OLED панелът на ZenScreen Fold е с разграничителна дарба 2560 × 1920 пиксела. ASUS твърди, че новият сгъваем екран дава отговор на спецификацията DisplayHDR True Black 500, а покритието на цветовото пространство DCI-P3 е 100 %.

ZenScreen Fold получи отлични мнения от специалистите, до момента в който рецензии бяха отправени към невъзможността да се усили яркостта на екрана над 80 %. Възможно е това ограничаване да е било сложено от ASUS особено, с цел да се резервира продуктивността на изложбения пример.

Мониторът е оборудван с два USB Type-C врата, както и с Mini HDMI порт, което разрешава потреблението му с разнообразни устройства – от преносими компютри до цифрови фотоапарати. Стандартният отвор за статив подсигурява, че екранът може да бъде инсталиран съвсем на всички места.

Засега ASUS не е предоставила никаква информация за цената и датата на стартиране на новия си екран на пазара.

ZenScreen Fold OLED не беше единственото устройство на ASUS, което притегли вниманието на тазгодишното ревю CES. Компанията показа и обновен преносим компютър Zenbook Duo с преносима клавиатура и два 14-инчови OLED екрана със 120Hz периодичност на освежаване, които могат да се трансфорат в един 19,8-инчов екран, както и обновени OLED ултрабуци Zenbook S 13 с чипове Intel Core Ultra и 3K екрани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР