На изложението Computex 2023 Intel предварително анонсира следващото семейство фирмени

...
На изложението Computex 2023 Intel предварително анонсира следващото семейство фирмени
Коментари Харесай

Intel залага на ИИ: във всички нови процесори на компанията ще има VPU ускорител

На ревюто Computex 2023 Intel авансово анонсира идващото семейство фирмени потребителски процесори от семейството Meteor Lake. Производителят показа подробна информация за техническите характерности на платформата и даже уточни датите на излизане на пазара. Презентацията разкри множеството от главните елементи: архитектурата, употребяваният софтуерен развой, графичните благоприятни условия и основната характерност на линията под формата на профилиран енджин за доста по-бързо осъществяване на логаритмите с детайли на изкуствен интелект.

Meteor Lake ще бъдат първите всеобщо създавани процесори на марката, основани на 7-нанометровия софтуерен развой на Intel. Чиповете са основани на технологията Foveros 3D Packaging, която разрешава хибриден децентрализиран дизайн с композиция от разнообразни кристали (където съставените елементи са разпръснати на обособени чиплети), а не на едносъставен кристал. Този дизайн обезпечава освен модерно ръководство на зареждането, само че и допуска адаптивни сюжети на потребление. По този метод всеки от чипсетите може да бъде самостоятелно насочен за избрани работни натоварвания, с които може идеално да се оправи. Заявената графична система е интегрираната Intel Arc с архитектура Xe 2. Графичната карта поддържа DirectX 12 Ultimate, хардуерно трасиране на лъчите и технологията за мащабиране на изображенията Intel XeSS AI.

Невронният енджин VPU (Versatile Processing Unit) в Meteor Lake е планиран за дейно взаимоотношение с генеративните модели на изкуствения разсъдък. Предимствата включват усъвършенствано осъществяване на образните и другите резултати в Оценка за съвместимост Windows 11, игрите, областите за основаване на наличие (редактиране на видео, рендиране на 3D планове, различаване на лица) и аудио интерфейсите, както и интервенциите с AI асистенти като ChatGPT, Microsoft 365 Copilot и Windows Copilot на локално равнище без значително изтощение на ресурсите на батерията. Освен това копроцесорът е особено насочен към високопроизводителни калкулации за машинно образование (GOPS), огромни езикови модели (TOPS) и невронни мрежи за генериране на картини.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР