На изключително опасно атмосферно влияние ще сме подложени след броени

...
На изключително опасно атмосферно влияние ще сме подложени след броени
Коментари Харесай

Най-силната магнитна буря в последните 20 години удря Земята до часове

На извънредно рисково атмосферно въздействие ще сме подложени след броени часове . Центърът за прогнозиране галактическото време на Съединени американски щати издаде предизвестие, че Земята ще бъде ударена от най-силната магнитна стихия за последните 20 години.

A G4 (Severe) Geomagnetic Watch has been issued for May 11...
— NOAA Space Weather Prediction Center (@NWSSWPC)
Постът бе оповестен в обществената мрежа X и гласи, че " най-малко 5 ориентирани към Земята изхвърляния на коронална маса са следени и се чака да дойдат в петък по обяд (вечер, българско време), като ще продължат до неделя, 12 май ".

Както е известно, по време на дейната си фаза Слънцето изхвърля огромни маси от плазма и откакто потокът от частици стигне до планетата ни, той бомбардира земната атмосфера , пораждайки по този метод геомагнитна стихия.
 Слънчево изригване
При сходни феномени са вероятни разстройства в радиокомуникациите и в чисто човешки проект, мощно главоболие.

Според учените от Центъра, интензитетът на актуалното изригване ще е толкоз сериозен, че е напълно допустимо Полярното зарево (породено от навлизането на частици слънчева плазма във високите пластове на атмосферата) да бъде очевидно в по-северните страни в Европа . Съществува даже и прочут късмет да може да се следи и от България , макар че той е относително невисок. 
 Полярното зарево
Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР