На гражданите на ЕС се предлага сумата от 2 хил.

...
На гражданите на ЕС се предлага сумата от 2 хил.
Коментари Харесай

Великобритания дава пари на гражданите на ЕС, за да напуснат страната

На жителите на Европейски Съюз се предлага сумата от 2 хиляди английски лири, с цел да изоставен непринудено Обединеното кралство, излиза наяве от вестник " Гардиън ". 

От 1 януари жителите на Европейски Съюз без доста звук са добавени към за непринудено връщане в родните им страни. Сумата включва пари за самолетни билети и финансова помощ за презаселване, намиране на жилище или пускане на личен бизнес и достига до 2 хиляди паунда. Програмата отдавна съществува за мигранти от други елементи на света, само че е била разширена особено за европейски жители, напомня изданието The Brussels Time.

Специалистите, работещи в помощ на уязвимите жители на Европейски Съюз във Англия, обявиха, че предлагането на пари за завръщане вкъщи опонира на изказванието на държавното управление, че прави всичко допустимо, с цел да насърчи чужденците да се записват за установен статут. Понастоящем тези, които изберат да останат, имат период до 30 юни, с цел да аплайват за установен статут и да продължат да работят в Обединеното кралство. Ако изтърван периода, те ще се смятат за нелегално пребиваващи и евентуално подлежат на наказателно гонене.

За държавната стратегия за непринудено овакантяване на Великобритания става ясно след изследване на Съвместния съвет за богатство на имигрантите, който предизвестява, че хиляди основни европейски служащи в обществения бранш, строителството, производството и селското стопанство рискуват да изгубят законното си право да останат във Англия. От 295 интервюирани, се оказва, че всеки седми не е наясно какво съставлява програмата за установен статут, всеки трети не е чувал за нея и не знае, че има краен период за кандидатстване. Повечето анкети са извършени сред януари и март предходната година.  ``Ако даже дребна част от жителите на Европейски Съюз не съумеят да аплайват в точния момент, десетки хиляди ще изгубят статута си за една нощ. Без незабавни дейности секторът на обществените грижи евентуално ще бъде опустошен``, се показва в отчета.

Британският държавен секретар по вътрешните работи Кевин Фостър сподели, че отчетът показва ``подвеждаща картина на програмата за установен статут на Европейски Съюз “, защото разчита на ``проучване с по-малко от 300 души, извършено преди година “. Говорител на Министерството на вътрешните работи съобщи, че някои хора могат да изберат да не кандидатсват за стаут за уседналост и да не желаят да останат във Англия. Ето за какво министерството уведомява с писмо жителите на Европейското икономическо пространство, които желаят да изоставен Обединеното кралство, че могат да бъдат финансово подкрепени за това.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР