На гласуване ще бъде подложено също предложението за насочване на

...
На гласуване ще бъде подложено също предложението за насочване на
Коментари Харесай

Местният парламент се събира за важни решения днес

На гласоподаване ще бъде подложено също предлагането за ориентиране на близо 1,75 млн. лв. от локалната хазна за довършителни ремонтни действия във варненски учебни заведения и детски градини. Друг финансов въпрос, който ще обсъдят, е отпущането на спомагателни средства за ремонта на стадион " Спартак “.

Една от точките е одобрение на план за Подробен организационен проект – План за регулация и застрояване за Аспарухов парк. Предстои съветниците да гласуват и ПУП-ПРЗ за реорганизация на ул. “Ал. Рачински ", в сектора сред бул. " Съборни " и ул. " Ген Колев ", който планува уголемение на улицата с още две платна.

Поемането на дълготраен общински дълг за реорганизация и рационализация на филиала на Театрално-музикалния продуцентски център също попада в дневния ред. Общината ще съфинансира огромния план за над 7 млн. лв., като за целта предстои да тегли заем в размер до 1,4 млн. лв..

Общинските съветници ще гласоподават и новата Система от правила за електронен банкет в първи клас в общинските учебни заведения на територията на община Варна. Приемането й се постанова заради промени в разпоредба на Министерствотo на образованието и науката, съгласно които, с изключение на малчуганите с уседналост по адрес над 3 години, с преимущество ще влизат и деца, чиито братя или сестри до 12-годишна възраст са възпитаници в същото учебно заведение.

Заради дългия дневен ред е планувано съвещанието на Общинския съвет да продължи и на следващия ден – 25 април.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР