На ГКПП Капитан Андреево бе открита рекордна сума недекларирана валута,

...
На ГКПП Капитан Андреево бе открита рекордна сума недекларирана валута,
Коментари Харесай

РЕКОРД: Намериха 1,5 млн. евро в кола на Капитан Андреево

На Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " бе открита рекордна сума недекларирана валута, пренасяна в лек автомобил от семейство с бебе. Пре проверяването на автомобила пътуващ от Румъния за Турция, са открити 1 562 865 евро с левова равноценност 3 056 698 лв., заяви на брифинг заместник-районният прокурор на Хасково Мария Кирилова.

Банкнотите са били скрити сред предните и задните седалки на автомобила. Шофьорът, който ет урски жител е арестуван и му е повдигнато обвиняване.

При първичния разпит хипотетичният причинителят твърди, че средствата са от продажбата на рейсове от татко му, а с парите трябвало да бъде закупено жилище, добави Кирилова.

Извършителите са се пробвали да залъжат митничарите с помоща на дребното дете в колата, разяснява началникът на митнически пункт " Капитан Андреево " Георги Господинов. Той напомни, че нормално за подобен вид трафик се употребяват рейсове и товарни коли.

По думите му най-вероятно става въпрос за неразрешена от закона активност, което е всекидневно при такива опити за контрабанда. Ако се откри в период до 90 дни, че парите са добити по незаконен метод след инспекция на произхода им, ще бъде сезирана прокуратурата, приключи Георги Господинов.

До този миг за 2023 година на " Капитан Андреево " е открито преместване на недекларирана валута на стойност за над 10 млн. лв.. За цялата предходната година количеството е 27 млн. лв..
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР