На футболистите на ЦСКА-София им е поставено като задача да

...
На футболистите на ЦСКА-София им е поставено като задача да
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" замина за Базел с мисъл да не прави глупости

На футболистите на " ЦСКА-София " им е сложено като задача да не губят централизация и да не позволяват груби неточности по време на реванша против " Базел " от плейофа за влизане в групите на Лига на конференцията. Това стана ясно от изявленията преди заминаването за Швейцария. Мачът е на следващия ден от 20:00 ч. българско време на ст. " Санкт Якоб Парк " и ще се предава директно по " Диема спорт ".

" Трябва да играем мъдро, тъй като победихме в първия мач, не би трябвало да вършим нелепости . Ще е сложен мач, не би трябвало да позволяваме неточности. Със сигурност има някакво напрежение, само че натрупахме значителен опит в евротурнирите, това може да ни помогне на следващия ден. " Базел "  има доста положителни футболисти, стойностен тим е, ще е мъчно от самото начало. Ще се раздадем на макс - не мога да обещая на почитателите, че ще спечелим или ще продължим, само че ще се постараем да го създадем ", съобщи националът Иван Турицов.

В групата на " алените " е и възобновеният от вирусно заболяване Станислав Шопов. Отпадна обаче Брадли де Нойер, чието наказване за аления картон след реванша със " Сейнт Патрикс " изтича с утрешния мач.

Изпълнителният шеф на " ЦСКА-София " Филип Филипов пък се презастрахова, че вероятно отпадане не трябва да се приема като покруса. " ЦСКА би трябвало да бъде толерантен, рационален, да си изчака момента и да продължим. Знаем, че " Базел " е доста стойностен тим, доста мъчно ще е, само че сме готови и ще продължим. Всяка една минута в мача е значима. Във всеки един миг може да се реши в едната или в другата посока. Затова споделям, че би трябвало да сме съсредоточени и доста умни. Но сезонът не се решава с един мач . Сезонът е шампионата, присъединяване в Лигата на конференциите, за Купата, тъй че един мач не дефинира сезона “, изясни той.

 

ПРИТЕСНЕНИЯ В " ЛУДОГОРЕЦ "

Тази заран и " Лудогорец " отпътува от България - за Литва, където на следващия ден във Вилнюс от 19:00 ч. наше време е реваншът против " Жалгирис " от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Двубоят ще се предава директно по " Диема спорт 3 ".

На тръгване треньорът на разградчани Анте Шимунджа не скри, че го тормози изкуственото покритие, на което ще се играе мачът. " Ключово е да вкараме гол повече от тях на следващия ден, би трябвало да сме подготвени за сложен мач. Трудно е да кажа какъв брой е разликата с терена. Ние упражняваме на естествена трева тук, там е друго, ще опитаме да се пригодим, доколкото можем и колкото може по-бързо ", съобщи словенецът. Той няма да може да употребява санкции за насъбрани картони Кирил Десподов. " Ние имаме и други играчи, които могат да отговорят на провокациите. Ще търсим най-хубавите решения ", добави обаче Шимунджа.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР