На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите

...
На фона на значителните колебания в цените на Биткойн, миньорите
Коментари Харесай

Биткойн миньорите не продават, въпреки скока на цената

На фона на забележителните съмнения в цените на Биткойн, миньорите дейно поддържаха непрекъснати позиции през февруари. 

Въпреки неотдавнашните разпродажби, провокирани от скоковете в цените на BTC, запасите на миньорите останаха постоянни на почти 1.82 милиона BTC , както сочат данните на CryptoQuant от 29 февруари.

Тази непоклатимост е забележителна, като се имат поради забележителните изходящи потоци от майнинг пулове към тържищата за криптовалути, възлизащи на общо към $40 милиарда.

Наблюдава се и нараснала интензивност заради идното халвинг събите на Биткойн, само че все пак запасите остават непроменени.

Тъй като на 26 февруари Биткойн надвиши $52,000, миньорите са продали най-малко 40,000 BTC в отговор на динамичността на пазара. Въпреки тази интензивност обаче запасите в портфейлите на миньорите в края на февруари демонстрираха единствено дребна разлика по отношение на началото на месеца, възлизайки на 1.828 милиона BTC спрямо 1.827 милиона BTC на 1 февруари.

 Тъй като идващото халвинг събитие на Биткойн се чака към 19 април 2024 година, миньорите се приготвят за него, като поправят тактиките си, с цел да усъвършенстват рентабилността. Исторически видяно, миньорите са склонни да разтоварват повече BTC преди тези събития, с цел да се възползват от по-високите цени преди намаляването на възнагражденията за блокове.

Този дефлационен механизъм, който се случва почти на всеки четири години, понижава скоростта, с която се генерират нови BTC, като по този метод оказва въздействие върху облагите на миньорите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР