На фона на все по-натоварения летен трафик – засилва се

...
На фона на все по-натоварения летен трафик – засилва се
Коментари Харесай

Катаджии се изтарикатиха на магистрала Тракия

На фона на все по-натоварения летен трафик – ускорява се контролът на пътя против нарушителите и против пияните и дрогираните зад кормилото. Сливенската полиция през днешния ден стартира широкообхватна полицейска инспекция, която ще се организира по едно и също време на няколко места, предава Нова тв.

В целия регион, който включва и част от " Тракия ”, ще има проверяващи патрули. По магистралата  са с небрандиран полицейски автомобил. Ще бъдат връчвани санкции и ще се лишават книжки на водачи, които нарушават разпоредбите за придвижване.

На основния път Сливен-Ямбол е открит извършител, който превозвал петима души, с нерегистрирана каруца. 

Освен, че получи санкция, нерегистрираното и рисково за придвижване в този сектор транспортно средство беше отнето от притежателя.

Взети са и книжките на водачи за дрифтове. Според комисар Димитър Кикьов след наказателното разпореждане се изпраща покана на лидера да съобщи книжката си в Пътна полиция.

" Те се укриват и се наложи да образуваме екипи, които лишиха пет книжки на водачи с влезнали в действие наказателни постановления. Използваме очевидци и видеонаблюдение ", изясни той. И добави, че в петък са установени две нарушавания с изпреварване отдясно в спешната лента. 

" Присвяткаха фарове и изпреварваха отдясно, притискайки небрандирания полицейски автомобил. Това е извънредно рисково. Шофирахме със скорост малко над позволената - към 150 км/ч. Бяха изведени отвън пътя тези водачи и им бе формиран акт ", показва още полицаят.

Главен контрольор Илиян Илиев споделя, че контролната активност на пътя се осъщестява както с патрулни коли, по този начин и с небрандирани коли. " Целта е да извеждаме агресивните водачи на пътя  от трафика и да бъдат глобени ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР