На фона на политическа криза и остро дипломатическо отношение на

...
На фона на политическа криза и остро дипломатическо отношение на
Коментари Харесай

Радев връчва мандат за съставяне на правителство на „Продължаваме Промяната“

На фона на политическа рецесия и остро дипломатическо отношение на „ Дондуков “ 2 президентът Румен Радев връчва мандата на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 47-ото Народно заседание - тази на " Продължаваме Промяната ", за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент.

По-рано през днешния ден стана ясно, че това ще е Асен Василев. Това заяви Кирил Петков и добави: „ Аз предложих на „ Продължаваме Промяната ” идващият министър-председател на България да се споделя Асен Василев ”.

Преди дни Българска социалистическа партия сложи като изискване Кирил Петков да не бъде претендент за министър председател на Политическа партия при опита за сформиране на държавно управление и замрази договарянията сред двете политически сили. Това се случи, откакто бе оповестено изгонването на 70 дипломати и личен състав от съветското посолство в София.

След приемане на мандата от " Продължаваме Промяната " имат седемдневен период, с цел да излъчат проектокабинет. В случай, че не съумеят, Конституцията планува идващият мандат да отиде при ГЕРБ-СДС, защото са втора по бройка партия в Народното събрание. По време на консултациите с Радев, от партията обявиха, че нямат да вършат опит за сформиране на държавно управление, а ще върнат назад мандата, незабавно щом го получат. Това значи, че президентът ще би трябвало да връчи третият мандат на партия по негова преценка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР