На фона на неяснотите покрай Брекзит, традиционни родни сортове вина

...
На фона на неяснотите покрай Брекзит, традиционни родни сортове вина
Коментари Харесай

Традиционни родни сортове вина намират пазар в Англия

На фона на неяснотите около Брекзит, обичайни родни сортове виновност намират пазар в Англия. Това регистрираха производители по време на четвъртото Дунавско винарско ревю, което срещна представители на 10 мазета от Румъния, Сърбия и България. Те демонстрираха своята продукция, като част от популяризирането на „ Пътя на римските императори и Дунавския път на виното “, като културен маршрут на Съвета на Европа.

Чуждестранният импорт е едно от най-сериозните провокации, които регистрират българските винопроизводители.
Радослав Недялков, търговски представител на винарска маза от област Видин: Конкуренцията е доста огромна. Като включим и задграничните виновност, става нещо ужасно.
Затова и от ден на ден винарски мазета у нас се ориентират към експорт в чужбина.
Радослав Недялков, търговски представител на винарска маза от област Видин: Миналата година изнесохме едно положително количество за Англия от Гъмза... Продажбите не са по никакъв начин неприятни.
Българска национална телевизия: Относно Брекзит има ли терзания за пазара?
Радослав Недялков, търговски представител на винарска маза от област Видин: Според мен към този момент, не.  Вино, въодушевено от „ Игра на тронове “: Как малкия екран въздейства върху бизнеса? Вино, въодушевено от „ Игра на тронове “: Как малкия екран въздейства върху бизнеса?
Винопроизводител от Франция, се оказал толкоз разпален обожател на сериала „ Игра на тронове “, че почнал да създава вино, въодушевено от хитовата...

Сходна е обстановката и в Румъния. Затова винопроизводителите от северната ни съседка стартират да се ориентират и към по-големите задгранични пазари.
Щефания Коста, представител на винарска маза от Румъния: Изнасяме в Китай и Италия, само че единствено дребни количества към този момент.
Друг вид за разпространение на продукцията си винопроизводителите виждат и с включването си в туристически направления. Затова и някои от тях влагат съществени средства в инфраструктура и основаването на хотелски бази до своите мазета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР