На фона на нарастващия брой жертви сред цивилното население в

...
На фона на нарастващия брой жертви сред цивилното население в
Коментари Харесай

Блинкън призова Израел за по-целенасочени военни операции

На фона на възходящия брой жертви измежду цивилното население в сраженията в линията Газа държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън прикани Израел да измести фокуса си към фаза с по-малка активност и да води " по-целенасочени " военни интервенции.

Според Блинкън израелските интервенции би трябвало да бъдат ориентирани повече против водачите на " Хамас " и тяхната инфраструктура.

" Очакваме да забележим и желаеме да забележим прекосяване към по-целенасочени интервенции с по-малък брой сили, които в действителност са съсредоточени върху справяне с управлението на " Хамас ", с мрежата от тунели (под Газа - бел. ред.) ", сподели през вчерашния ден американският държавен секретар.

Ако това е тактиката на Израел, " вредата, нанасяна на цивилното население, също ще намалее доста ", добави Блинкън.

Правителството на Съединени американски щати за първи път насочи това искане предходната седмица след визитата в Израел на съветника по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан.

Според здравните управляващи в линията Газа, които са следени от " Хамас ", броят на починалите цивилни поданици е достигнал съвсем 20 000 души. Различни организации на Организация на обединените нации считат тази прогноза за достоверна, даже и внимателна.

Но израелският министър-председател Бенямин Нетаняху съобщи, че не може да има прибързано прекъсване на военните интервенции против " Хамас ", като още веднъж се зарече да унищожи всякаква опозиция на палестинското ислямистко придвижване.
ТЕМА преди 1 ден 2291 преди 2 дни 1477 преди 2 дни 2450
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР