На фона на 3-те хиляди ваксинации у нас вчера Великобритания

...
На фона на 3-те хиляди ваксинации у нас вчера Великобритания
Коментари Харесай

Феноменален успех - Великобритания ваксинира 711 156 души за ден

На фона на 3-те хиляди имунизации у нас през вчерашния ден Англия регистрира свръхестествен триумф в своята акция - в петък в страната бяха имунизирани 711 156 души, като от тях 636 219 са в Англия. Това е връхната точка на имунизационната стратегия на страната, която е първата в света - стартира на 8 декември, като Англия утвърждава ваксини по лични процедури, до момента в който страните от Европейски Съюз разчитат на много по-бавните регламенти на Европейската организация по медикаментите. Сред имунизираните в петък бе и министър председателят Борис Джонсън, който получи първа доза от имунизацията на " АстраЗенека ".

Повече от половината възрастно население на Англия - към 26.85 млн. души на възраст 18 и повече години, към този момент са получили по една доза ваксина, демонстрират данни към 19 март, представени от " Гардиън ". В последните дни в акцията влизат нови възрастови групи, като към 15 април управляващите чакат имунизацията да е отворена за всички над 50-годишна възраст.

- " АстраЗенека " има проблеми и в мюсюлманския свят на фона на новия кръг разправии с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен поради неизпълнени доставки. Тази заран компанията производител бе принудена да изяснява, че имунизацията й не съдържа съставни елементи, извлечени от свине, откакто най-висшият ислямски орган в Индонезия разгласи в петък, че препаратът е " харам " (забранен), защото в производството му се употребява ензимът трипсин, извличан от свински панкреас. Въпреки това съветът въпреки всичко утвърди имунизацията и я предложи за приложимост поради неотложната потребност от нея в пандемията. " В нито един етап от индустриалния развой векторната ваксина не употребява, нито се допира до свински или други скотски артикули ", увери представителят на " АстраЗенека " в Индонезия Ризман Абудаери. Индонезия е най-многолюдната мюсюлманска страна в света и измежду най-тежко засегнатите в Азия от пандемията - към вчерашна дата случаите са 1 455 788, а жертвите - 39 447. Тези данни за следващ път притеглят погледа към тежестта на смъртността у нас - микроскопична страна на фона на 270-те млн. души население на Индонезия, само че с съвсем 12 000 жертви.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР