На фокус попадат пациентите над 65 години, като редовни изследвания

...
На фокус попадат пациентите над 65 години, като редовни изследвания
Коментари Харесай

Какво спира възрастното поколение да посещава денталния кабинет?


На фокус попадат пациентите над 65 години, като постоянни проучвания разкриват аргументите, възрастното потомство да не поставя нужните грижи за зъбите си. Най-честите причини-бариери се оказват: боязън, неприятно здравословно положение, финансови и физически усложнения.

Част от хората попаднали в изследването оповестяват, че с годините намират усложнение в четкането на своите зъби заради проблеми с паметта, заради артритни болести, заради настъпилите естетични промени у по-възрастните

и нежеланието им, и непукизма за орална грижа.

Едни от тях намират компликация в превозването до денталния кабинет, други в скъпоструващите процедури, трети са се страхували през целия си живот от визитата в денталния кабинет. Но това не трябва да бъде спънка пред пациентите да се грижат за здравето на зъбите и венците си.

Лошото орално здраве е в директна връзка със болесттите на целия организъм. Честите визити при денталния доктор могат да подкрепят за по-доброто здраве на целия ви организъм.
Свързани публикации.. Как можем да понижим риска от развиване на рак на устната празнина? 0 Устата ни демонстрира положението на вътрешните органи 1 Защо денталната грижа в преклонна възраст е още по-необходима? 0

Заболяванията, които имат по-възрастните хора и медикаментите, които одобряват за контролиране на здравето си, постоянно провокират сухота в устата. Слюнката подкрепя протекцията на зъбите против зъбния кариес, тъй че в случай че се понижи нейното количество, зъбите са предразположени към дентални проблеми. Съобщете на вашият стоматолог за сухотата в устата, с цел да ви даде съвет по какъв начин да се справите с нея.

Най-честите дентални проблеми при по-възрастните пациенти са пародонталните проблеми, неналичието на зъби, атрофията на алвеоларните гребени, оралните улцери, абразията на зъбите, които изискват взимане на ограничения и лекуване. Колкото по-навреме се протезират изчезналите зъби, толкоз по-малка ще бъде атрофията на костта. Освен това денталния доктор ще ви даде препоръки за това по какъв начин да поддържате добра орална хигиена, по какъв начин да се грижите за протезите си.

Трябва да знаете, че пародонталните болести се лекуват и когато се стартира навременно и постоянно лекуване, по-голяма е вероятността зъбите ви да ви служат по-дълго.

Ето и някои препоръки за поддържане на добра орална хигиена:

Почиствайте усърдно зъбите си заран и вечер след хранене. Ако имате протези, почиствайте ги след всяко хранене с четка и паста за зъби или с четка и сапун.;

Използвайте паста за зъби с флуор. Има доста пасти на пазара за справяне със зъбната плака и за цялостна грижа за вашите зъби.;

Желателно е да употребявате интердентални четки за зъби или конци за зъби най-малко един път дневно.; Намалете честата консумация на сладки храни и такива, съдържащи висока киселинност, приемайте ги с главното хранене.; Посещавайте постоянно вашия ортодонт.
За положителното разчистване на вашите зъби се нуждаете от четка за зъби-мека или междинна, за предпочитане е междинна, и флуорна паста за зъби. За да почистите междузъбното пространство, би трябвало да употребявате интердентални четки или конци за зъби. Ако имате артритни болести може да имате усложнения с придвижванията при четкане. В такива случаи може да употребявате електрическите четки за зъби, те са доста добър вид. Електрическата четка отстранява даже повече плака при съблюдаване на методиката, в сравнение с ръчната четка за зъби.

Грижата за здравето на зъбите и венците е част от профилактиката на болесттите свързани с тях. Винаги едно навременно лекуване ще усъвършенства положението в устната празнина и на целия организъм. Независимо от възрастта, визитите при денталния доктор са едно от значимите неща в поддържането на един здрав организъм.
3498
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР