На финалите на световното първенство по футбол в Катар през

...
На финалите на световното първенство по футбол в Катар през
Коментари Харесай

ФИФА готви електронно маркиране на засадата

На финалите на международното състезание по футбол в Катар през 2022 година ще бъде употребена автоматизирана система за маркиране на засади, разкри ръководителят на комисията за световно футболно развиване във ФИФА Арсен Венгер, заяви БГНЕС.

По новата технология сега се работи, като тя ще бъде сходна на тази за голлинията, която праща автоматизиран сигнал на основния рефер, щом топката мина голлинията на една от двете порти. " Мисля, че системата ще бъде подготвена за 2022. Автоматизирана значи, че сигналът непосредствено отива до страничния арбитър и на часовника му светва алена светлина, която му споделя дали има или няма засада ", изясни Венгер.

" Към момента имаме обстановки, когато би трябвало да се чертаят линии и би трябвало да чакаме приблизително 70 секунди, с цел да се вземе решение, а от време на време минута и 20 секунди или даже повече, когато обстановката е тънка. Това е нещо доста значимо, тъй като виждаме какъв брой постоянно празнуванията на гол са анулирани след назад решение. Сега обстановката отива до ВАР, а от там те дават информация на съдията. Настоявам съществено за цялостна автоматизация, при която сигналът отива непосредствено при лайнсмена ", добави френският експерт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР