На филипинския президент Родриго Дутерте бе поставена днес първа доза

...
На филипинския президент Родриго Дутерте бе поставена днес първа доза
Коментари Харесай

Президентът на Филипините избра китайската ваксина

На филипинския президент Родриго Дутерте бе сложена през днешния ден първа доза от имунизацията против коронавирус на китайската компания " Синофарм ", съобщи Ройтерс.

Целта на президента е да подтиква своите колебаещи се сънародници да се имунизират против ковид и по този метод да спрат разпространяването на болестта, съобщи Кристофър Го, сенатор и непосредствен асистент на президента, прецизира Българска телеграфна агенция.

Поставянето на първата доза от имунизацията против коронавирус на Дутерте беше предавана онлайн по Facebook.
" Чувствам се добре ", съобщи Дутерте, откакто се имунизира.

Шестима от 10 филипинци не желаят да се имунизират поради опасения за сигурността си, излиза наяве от социологическо изследване на организация " Пулс Ейжа ", в което са взели присъединяване 2400 души. Проучването е било извършено в интервала от 22 февруари до 3 март.

Резултатите на сходно изследване, извършено през ноември, сочат, че тогава единствено 47 % от филипинците са изразили отвращение да се имунизират, отбелязва Ройтерс.

Филипините записаха над един милион случая на заразяване с коронавирус и 17 525 смъртни случая. С ковид се заразиха също представител на президента Дутерте и филипинският министър на защитата, напомня Ройтерс.

Въпреки че Дутерте бе имунизиран с имунизацията на " Синофарм ", филипинските управляващи към момента не са я одобрили за изключителна приложимост.

Досега Филипините са сложили 1,9 милиона дози от ваксини против коронавирус, като в страната се употребява преди всичко китайската ваксина " Синовак ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР