На енергийния пазар у нас и на Балканския полуостров се

...
На енергийния пазар у нас и на Балканския полуостров се
Коментари Харесай

Новосъздадено българо-американско дружество има амбицията да стане регионален лидер на енергийния пазар

На енергийния пазар у нас и на Балканския полуостров се появи нов " състезател " - образува се ново българо-американско сдружение, като Focal Point Energy (FPЕ) и INSA OIL, сътвориха INSA OIL INC .

Как работата на новата компания ще се отрази на диверсификацията на енергоресурсите у нас, изясни в изявление в предаването Money.bg по телевизия Bulgaria On Air, Скот Браун, член на Съвета на шефовете на INSA OIL INC .

INSA OIL INC. е водещ производител и дистрибутор на петролни артикули , ръководи втората по величина рафинерия в България.

" Това ново взаимно дружество е доста сходно на това, което се опитваме да вършим в Съединени американски щати. Целта е да се отдалечим от зависимостта от задгранични горива, във вашия случай - от съветските горива ", уточни Скот Браун.

По думите му, България може да стане самостоятелна стопански и финансово, също и политически, с потреблението на вятърна сила, на слънчева сила, хидро сила и термална, също и биогорива.

Коментирайки отсрочката от 2 години , които България получи от Европейски Съюз за отвод от импорт на съветски нефт, Скот Браун означи, че това време може да се употребява за диверсифициране на другите източници на горива - като биогорива да вземем за пример, " още нещо може да се направи за нуклеарното гориво ". Според Скот Браун, страната ни също по този начин, може да разшири потенциала си за импорт на полутечен газ.
 Снимка 577542
Една от главните цели на новата компания е диверсификацията на енергоресурсите, както и разширението на потенциала на INSA OIL INC. в Белозем.

" Това което ще създадем е да модернизираме и рационализираме производството, тъй че да е допустимо най-ефективно. Ще търсим нови технологии от целия свят. В Съединени американски щати сме изключително положителни при биогоривата, и имаме доста положителни технологии в това отношение, тъй че можем точно с това да помогнем ", разяснява членът на Съвета на шефовете на INSA OIL INC .

Той уточни, че Insa Oil Inc. ще бъдат добър съперник на пазара, който ще играе по разпоредбите и ще се бори с корупцията. Скот Браун добави, че е най-добре да се употребяват локални запаси за произвеждане и по този начин " парите остават в България ".

От думите на члена на Съвета на шефовете на INSA OIL INC. стана ясно, че компанията има намерение да наеме на работа доста хора от България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР