На доста хлъзгав терен се канят да танцуват новите депутати,

...
На доста хлъзгав терен се канят да танцуват новите депутати,
Коментари Харесай

Данайски дарове и хлъзгав терен в 45-ия парламент

" На много хлъзгав терен се канят да танцуват новите депутати ", сподели пред БНР журналистката Мира Баджева в коментар на откриването на 45-ото Народно заседание. Тя посочи, че  законопроектът мажоритарната система, който ГЕРБ ще внесат, ще бъде като данайски подарък за " ИТН " :

" Тошко Йорданов сподели доста ясно, че това не е приоритет сега за Има Такъв Народ и това не е инцидентно, тъй като това, в случай че се вкара за идващите избори, ще обслужи основно ГЕРБ и няма да разреши да има по-голямо посланичество на дребните партии ".

 По думите на журналистката на символно равнище се е завърнал парламентаризмът:

" Усети се този дух със завръщането в остарялата постройка на Народното събрание, както и с много човешкото наличие на госпожа Мика Зайкова, която провокира усмивки с хубавото си възприятие за самоирония. Председателката Ива Митева звучи като специалист, от доста време работи в Народното събрание и всички споделят доста хубави неща за нея. Това е хубава поръчка от Има Такъв Народ, че могат да избират подобаващите фрагменти и специалисти, а и е ново лице.... Това ще способства за работещия парламент, който е доста значим ".

 Мира Баджева

Социоложката Мира Радева разяснява в предаването " Нещо повече ", че огромна част от обществото е поискало смяна и я е получило:

" Имаме смяна в политическата конюнктура. Да се надяваме, че ще се вземат и положителни решения, които ще се харесат на хората, които се припознават в това парламентарно болшинство ".

Радева дефинира като казус в политическата история на страната задържането на Бойко Борисов 15 години на власт:

" Това се дължи на неговата еластичност, тъй като видяхме, че той мина през доста стихии и кавги....  Това ще бъде втори кабинет, който ще се сформира против Борисов ", сподели тя, като предвижда държавно управление с мандата на Има Такъв Народ.

Според нея е било предстоящо, че обединяването против ГЕРБ ще се случи, същинската парламентарна игра стартира след това, когато би трябвало да се търси консенсус, по който тези сътрудници нямат едно и също мнение.

 Мира Радева

Мира Баджева също предвижда, че е огромна вероятността да се излъчи кабинет с мандата на Има Такъв Народ, което да е подкрепено от всички, които са анти-ГЕРБ и с авансово стеснен мандат към 1 година. 

Интервюто на Людмила Железова с Мира Баджева и Мира Радева в предаването " Нещо повече "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР