На днешното си редовно заседание местният парламент единодушно подкрепи предложението

...
На днешното си редовно заседание местният парламент единодушно подкрепи предложението
Коментари Харесай

Местният парламент подкрепи изменението на бюджета и програмата на Община Сливен за Димитровден

На днешното си постоянно съвещание локалният парламент единомислещо поддържа предлагането за построяването на личен фотоволтаичен парк за потребностите на общината.

Така общинските съветници дадоха единодушие кметът да подпише предварителни контракти за присъединение към електроразпределителната мрежа на два обекта за произвеждане на ел.енергия с „ Електроразпределение Юг “. Амбицията съгласно кмета Стефан Радев е да се реализира самостоятелност на пазара и да се следват международните трендове в тази посока. Общината има опция да обезпечи част от средствата за построяването, а за другата част най-вероятно ще се употребява заем.

Общо 44 точки бяха прегледани и гласувани в границите на днешното съвещание. Сред получилите поддръжка е смяната на Наредбата за практикуване правата на притежател на Община Сливен в комерсиалните сдружения с общинско присъединяване в капитала и общинските предприятия. По думите на кмета Стефен Радев с изменението ще отпадне задължението, обявата за конкурс за избор на шеф, да бъде поместена в локален всекидневник. Другият миг е, да се направи изменение в метода на образуване на възнагражденията на шефовете на комерсиалните сдружения. Да бъдат подтиквани да наемат лица по стратегии на Бюро по труда и надлежно да получават съответно заплащане при развиването на практиката за обезпечаване на трудова претовареност.

С 36 гласа „ за “ общинският съвет утвърди актуализацията на бюджета. Относно препоръчаното изменение, сливенският градоначалник посочи, че то касае главно разбъркване на средства по Капиталовата стратегия за разнообразни обекти, както и разплащане на отговорности на Общината по към този момент осъществени и неотложно-аварийни работи. Средства от бюджета ще бъдат отпуснати и за действия по Тракийската гробница в село Калояново, за подсилване на свлачището в село Сотиря, за ремонт на улица в Промишлената зона, за подсилване на мостови уреди, за видеонаблюдение в няколко села и други Общината възнамерява и главен ремонт на постройката на публичната баня в Сливенските минерални бани.

В хода на сесията локалният парламент взе решение, като дефинира кметът Стефан Радев за  представител на Община Сливен за присъединяване в изключителното съвещание на общото събрание на Асоциацията по водоснабдяване и канализация на  обособена територия, обслужвана от „ ВиК-Сливен ”. То е планувано за 12 септември.

Сред предложенията, получили поддръжка бе и слагане на бюст-паметник на Васил Левски в региона на жп гарата в град Кермен. Одобрение получиха и Програмите за работа на локалния парламент за последното тримесечие на тази година и на Община Сливен за отбелязване на празника на Сливен-Димитровден.

Общинският съвет гласоподава и точката за установяване на пространствата, които да се употребяват за квартални клубове. Единодушна поддръжка получи и предоставяне на единодушие ДКЦ 2-Сливен да закупи със лични средства здравна осведомителна система за внедряване на система за работа с електронни посоки и електронен амбулаторен лист.

В днешния дневен ред попаднаха и рутинните разпоредителни покупко-продажби с общинска благосъстоятелност, правене и утвърждение на подробни устройствени проекти и разпределяне на финансови помощи на жители.

Заседанието стартира с полагане на клетва на новия общински консултант Стефка Шевкенова. Тя зае мястото на напусналия по лично предпочитание общински консултант Васил Петров.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР