На днешното пленарно заседание депутатите трябва да създадат две временни

...
На днешното пленарно заседание депутатите трябва да създадат две временни
Коментари Харесай

Депутатите зациклиха около темата за репресии по изборите

На днешното пленарно съвещание депутатите би трябвало да основат две краткотрайни комисии, да одобряват устав да работа и да решат дали да изслушат основния прокурор.

Вече два час Народното събрание преглежда план на решение за основаване на Временна комисия за изясняване на всички обстоятелства и условия за използването на СРС от Министерство на вътрешните работи във връзка с български жители, участващи в предизборната акция и изборния развой за 46-то Народно заседание. Искането  на парламентарната група на ГЕРБ-СДС и засяга дейностите на Министерство на вътрешните работи под управлението на служебния вътрешен министър Бойко Рашков. В дните преди вота на 11 юли полицията предприе масирани инспекции на купувачи на гласове в цялата страна. Те бяха викани в полицейските ръководства да подпишат предупредителни протоколи. Така беше предотвратено всеобщото пазаруване на гласове в интерес на до скоро ръководещата празненство, както и на някои други обединения, изключително в ромските махали. Което се отрази сензитивно на изборните им резултати, както и на изборната интензивност.

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи от една страна и останалите парламентарни групи яростно спорят втори час по кое време е имало по-големи репресии от страна на силовите органи - при ръководствата на Бойко Борисов или при служебния кабинет.

В днешната стратегия за работа на Народното събрание е и план на решение за внасяне на отчет от основния прокурор както и Правилникът за организацията и активността на Народното събрание. Проектът на устав на Народното събрание планува да се основат 21 непрекъснати комисии и няколко подкомисии. Депутатите от Временната комисия по разработване на правилника отхвърлиха предлагането за понижаване на възнаграждението на народните представители.

Днес е първата сряда от месеца и парламентарните групи имат право да оферират точки, които наложително се включват в програмата и се преглеждат в границите на деня.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР