На днешния празничен ден - Деня на независимостта на България,

...
На днешния празничен ден - Деня на независимостта на България,
Коментари Харесай

В Европейския ден без автомобили затвориха центъра на София

На днешния празничен ден - Деня на независимостта на България, придвижването на коли в центъра на София е неразрешено от 8 до 19 ч. Столицата се включва в европейската самодейност " Ден без коли ". Столичната община приканва жителите да употребяват градския превоз и да се придвижват пешком.

Влизането на коли ще бъде неразрешено в карето сред булевардите " Васил Левски ", " Патриарх Евтимий ", " Христо Ботев ", " Александър Стамболийски ", " Княз Александър Дондуков ", бул. " Цар Освободител " и улица " Георги Сава Раковски ".

Колите, които са били в зоната преди началния час на възбраната, няма да бъдат местени, само че в случай че излязат от нея няма да могат да се върнат преди 19 часа.

Едновременно с това и се не разрешава паркирането в региона на площад " Св. Неделя " и улите " Алабин " и " Съборна ". От през вчерашния ден стартира ограждането на сектора и недопускането на коли в него.

Забравените коли, които не са били преместени от притежателите им, ще бъдат местени от " Център за градска подвижност " в близки региони като площад " Александър Невски ", обясниха пред " Дневник " от програмата " Зелена София " към Столичната община. От там споделиха и че санкции няма да бъдат налагани.

 1981546

Междувременно до 23 септември мобилната станция, ситуирана на площад " Александър Батенберг ", ще мери равнищата на замърсяване на въздуха в София. От " Зелена София " споделиха, че резултатите от замерването ще бъдат подготвени до края на идната седмица.

В края на предходната седмица завърши работата на испанската лаборатория RSLab, която от 4 до 15 септември измерваше излъчванията, които отделят колите. Резултатите от работата на лабораторията ще бъдат оповестени на специфична конференция за въздуха в София, която ще се организира в средата на октомври.

Столичният общински съвет следва да гласоподава концепцията за въвеждане на " успокоена зона " за придвижване на коли в центъра, в която ограничаването на скоростта да бъде до 30 км/ч. Предложението бе признато от комисията по превоз към общинския съвет. Ако бъде утвърдено и от останалите комисии, ще бъде гласувано на съвещанието на Столичният общински съвет на 28 септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР