На днешния ден влюбени от цял свят празнуват Свети Валентин.

...
На днешния ден влюбени от цял свят празнуват Свети Валентин.
Коментари Харесай

Влюбените от цял свят празнуват Свети Валентин

На днешния ден влюбени от целия свят честват Свети Валентин. Романтичната традиция на този ден датира от няколко века и е следвана от милиони, без значение от религията и културата им.

Денят на влюбените се чества всеобщо в Западна Европа, а традицията на писане на „ валентинки ", подаряване на цветя и бонбони и пеене на серенади се е открила твърдо в съзнанието на множеството хора в тази част на света. Казват, че този празник е плодороден за производителите на картички, сладки и всевъзможни дарове с формата на сърце.

Според традицията на британския двор при започване на XVII век, на Свети Валентин младите мъже и дами си разменят пръстени и бонбони. Всяка жена може да отиде и да помоли мъжа, който харесва да стане неин брачен партньор. Важното е, че мъжът няма право да откаже на една дама. Но, в случай че въпреки всичко сърцето му към този момент е заето, той би трябвало да й подари копринена рокля.

В България празникът на Свети Валентин се пада в деня на Трифон Зарезан, свързван с виното. Двата мотива водят към алегорично обединяване в Ден на виното и любовта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР