На днешния 8-ми декември светът отбелязва 42години от смъртта на

...
На днешния 8-ми декември светът отбелязва 42години от смъртта на
Коментари Харесай

Преди 42 години Джон Ленън беше застрелян от Марк Чапмън

На днешния 8-ми декември светът отбелязва 42години от гибелта на Джон Ленън. Преди два месеца -на 9 октомври, музикантът щеше да навърши 82г., в случай че не беше погубен неоснователно отМарк Дейвид Чапмън.

Джон Ленън е музикант, художник, артист и публицист. Той е една от най-влиятелните персони на поп културата на XX век. Придобива международна популярност като член и водеща фигура в рок групата " Бийтълс ". През 1970 година Джон Ленън се дами за художничката Йоко Оно.След това стартира и неговата солова кариера.

Той се октроява като реализатор с интензивно отношение къмсоциалните проблеми, битката за мир и несъгласие към всевъзможни прояви на принуждение. Заедно с музикалните си задължения Джон Ленън и брачната половинка му Йоко вземат участие вредица демонстрации и начинания,посветени на мира. Най-вероятно и през днешния ден Джон Ленън щеше да прави песни, застъпвайки се за положителното и да остане кумир на хиляди хора по света.

За жал неговият край настава едвам на 40-годишна възраст, когато на 8 декември 1980 г.Марк Дейвид Чапмън убива легендария музикант. Убиецът го прострелва с 4 патрона единствено часове откакто е изискал подпис от него върху новият му албум Double Fantasy ( " Двойна фикция " ). След като убива Ленън, Чапмън чака смирено полицията.

В съда изяснява, че задачата му е била да стане прочут, убивайки известна персона.През 2010 година той признава, че е набелязал да убие или Джон Ленън, или Елизабет Тейлър, с цел да се снабди със международна популярност. Накрая се стопира на Ленън, защотомузикантът бил по-достъпна жертва.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР