На днешните парламентарни избори в Дания се очаква, ако няма

...
На днешните парламентарни избори в Дания се очаква, ако няма
Коментари Харесай

Дания може да направя ляв завой на днешните парламентарни избори

На днешните парламентарни избори в Дания се чака, в случай че няма изненади, да бъде комплициран завършек на ръководството на дясното държавно управление на малцинството, подкрепяно импровизирано от Датската национална партия, оповестява Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Водещите тематики в предизборната акция бяха климатичните промени , които съгласно 57 на 100 от датчаните би трябвало да са измежду целите на идващото държавно управление, съгласно оповестено през февруари изследване на Галъп.

Затягането на контрола върху имиграцията беше измежду другите водещи тематики. В отговор на повишаването на потока от мигранти страната втвърди към този момент строгите правила за банкет на мигранти и възвърне краткотрайно контрола по границите. Десницата желае той да стане непрекъснат. Според изследване на Евробарометър 30 на 100 от датчаните считат имиграцията за една от главните тематики. С изключение на крайната левица всички водещи партии са съгласни със запазването на имиграцията на настоящето й ниво.

Друга съществена тематика в предизборната акция беше обществената отбрана . Дания се гордее със своя обществен модел, финансиран от високите налози, който основава защитна мрежа при положение на безработица или болест. Образованието и опазването на здравето са безвъзмездни, а работната седмица не надвишава 37 часа. Обществото се счита за съвременно и прогресивно.

Само 5 на 100 от датчаните се тормозят от безработицата, съгласно изследване на Евробарометър. Без работа са 3,7 на 100 от жителите в работоспособна възраст. Според Световния стопански конгрес Дания е втората най-конкурентоспособна стопанска система в света.

Датчаните са и третата най-щастлива нация в света съгласно скорошен отчет на Организация на обединените нации. (Първите четири места в класацията за 2018 година са заети от северноевропейски страни - Финландия, следвана от Норвегия, Дания и Исландия.)

Активността на последните парламентарни избори доближи 86 на 100.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР