На днешната дата преди 58 години се ражда Томас Круз

...
На днешната дата преди 58 години се ражда Томас Круз
Коментари Харесай

5 емблематични роли на Том Круз

На днешната дата преди 58 години се ражда Томас Круз Мейпотър, който познаваме като. Той е един от най-известните и скъпоплатени артисти в киноиндустрията. През 2005 списание Forbes го афишира за най-влиятелната фигура в шоубизнеса.

Том е роден е в Сиракюз, Ню Йорк, през 1962 година Има три сестри и семейство му постоянно сменя местонахождението си, като в детските си години сменя над 10 учебни заведения в Съединени американски щати и Канада. Като младеж постъпва в семинария с концепцията да стане духовник, само че по-късно взема решение да преследва актьорската си фантазия. След гимназията се мести в Ню Йорк, където прави първите стъпки в кариерата си с второстепенни функции. През 1986 година обаче му е поверена основната роля в лентата " ", която му носи международна популярност. С функциите си през 90-те години Том слага връх – става първият артист в света, взел участие поредно в с доходи над 100 милиона $. Вижте 5 негови превъплъщения, които го подреждат измежду най-ярките кинозвезди:

„ Рейнман ” (1988) 

Актьорът играе Чарли Бабит – тесногръд и потаен търговец на скъпи коли, който схваща, че има брат аутист на име Реймънд. В ролята е , който прекарва месеци в компанията на аутисти, с цел да ги опознае. Филмът е въодушевен от действителна персона – Ким Пийк, аутист с гениални качества. „ Рейнман “ е огромният победител на 61-та церемония на Оскарите, където е номиниран в 8 категории, печелейки 4 награди. Филмът е най-гледаният за 1988 година



И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР