На декор от филм на ужасите заприличаха Централните софийски гробища

...
На декор от филм на ужасите заприличаха Централните софийски гробища
Коментари Харесай

Отец Гелеменов практикува екзорсизъм по залез слънце на Централните гробища

На фон от филм на ужасите замязяха Централните софийски гробища по свечеряване предходната събота. Заслугата за това беше на скандалният отец Гелеменов. Прочутият духовник практикуваше екзорсизъм в траурния парк по залез слънце, когато опечалените към този момент се бяха разотишли по домовете си.
73-годишният поп вадеше дявол от обладано дете на забележима възраст към 10 години. Заедно с малолетното лице беше и възрастен човек, явно негов родител.

„ Тъкмо беше почнало да се стъмнява, когато над гробищата се понесе мощният глас на отчето. Сложил ръка върху челото на приседнало хлапе, Гелеменов изричаше някакво проклинание. По едно време тялото на момчето се разтресе, а от устата му излезе мрачен облак, съпроводен с дълъг вик. По всичко личеше, че в този миг злият дух отлиташе от гостоприемника си ”, показа пред „ Уикенд ” инцидентен очевидец на страховитата сцена. И посочи, че ритуалът е бил извършен пред гробищния храм в границите на към 15 минути.

Не излиза наяве кой е дал право на отец Георги Гелеменов да гони духове от хора, още повече деца, тъкмо посред Софийските гробища. Вечният дом на хиляди покойници би следвало да се охранява подробно от сдружение, с което гробищния парк има контракт, и сходни ритуали да са неразрешени.

В последните години отец Гелеменов служи в църквата на софийските гробища. Той опява огромна част от покойниците, а също така предлага и странните си екзорсистки ритуали, които се заплащат настрана. Цената на „ услугата ” варира сред 40 и 100 лв..

В свое изявление наскоро скандалния поп разкри: „ Опявам приблизително по 12 души дневно. За столицата и нейните периферни 37 гробища цифрата е към 70 индивида. В България по мои наблюдения си отпътуват приблизително сред 700 и 1000 души на ден. Не всички обаче са съпроводени от духовник. Заради немотията околните заравят умрелия като животно без опело, без молитва. Върнахме се във времената преди 1989 година, когато по идеологически аргументи участваха цивилен чиновници и четяха едни неуместни стихове на Георги Джагаров от сорта „ и ето го, той лежи пред нас, имобилен, нерешителен “, сякаш всеки миг ще рипне. Моята теза е, че би трябвало да се вика духовник, без значение дали индивидът е богат или безпаричен, дали приживе е бил християнин или не ”.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР