На брифинг, проведен в Народното събрание днес, парламентарната група на

...
На брифинг, проведен в Народното събрание днес, парламентарната група на
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Водим се единствено от българския национален интерес

На брифинг, извършен в Народното събрание през днешния ден, парламентарната група на „ Възраждане “ заяви за нередности, свързани със редовно нарушение на неговия устав от страна на ръководещата коалиция на ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ-СДС, осведомят от партията.

Костадин Костадинов заяви пред публицистите, че освен с процедурни хватки, само че и с жестоко нарушение на закона ръководещите лишават опозицията от опция да внесе своите оферти за разглеждане в пленарна зала и лимитират изявленията на опозиционни народни представители.

„ Правото на глас в българския парламент се лишава от народни представители, които се оплакваха, че „ Възраждане “ им лишава правото на глас. За следващ път ръководещата коалиция чете правилника и законите както дяволът евангелието с претекстовете, че ние сме декларирали, че ще вършим промени, а не сме споделили какви са те. Решиха да гласоподават предложение на две четения едновременно. Освен това ние няма по какъв начин да внесем предложение за промени, в случай че законопроектът не е признат на първо четене. Тоест, ръководещите чакат да се внесат оферти преди законопроектът да е минал на първо четене, това по устав няма по какъв начин да стане. Естествено, това, което направиха, е, че с нарушаването ще ни дадат опция да сезираме Конституционния съд, който е последното леговище на българското правораздаване “, сподели Костадин Костадинов.

Той добави, че „ Възраждане “ е политическа групировка, водена единствено от българския народен интерес, и че за взетите от ръководещите решения през днешния ден ще заплащат не властимащите, а българският народ.

„ Лошото обаче е, че до момента в който се произнесе Конституционният съд, българската страна ще бъде съдена. Както стана ясно, ще бъде съдена поради изказвания, които са отправени и съгласно „ Лукойл “ уронват престижа им. Второто дело евентуално ще бъде поради това, че концесионният контракт се скапва нелегално и българската страна ще би трябвало да заплати обезщетение. След това евентуално ще има дело за претърпени пропуснати изгоди и по-късно е евентуално да има и четвърто дело, което ще е за възобновяване на направените усъвършенствания на порт „ Росенец “ от 2011 година насам. Тоест, четири каузи, по които ще плащаме ние - българските жители, което не се случва за пръв път. Поради това споделяме, че това национално заседание е незаконно и тази коалиция е незаконна. Това са хора, които взимат решения против българския народен интерес. Такива хора ние назоваваме нарушители. “, сподели Костадин Костадинов.

Той добави, че „ Възраждане “ се води само от българския народен интерес и ще сезира Конституционния съд.

„ Лукойл “ е записана в Швейцария, централата ѝ е в Холандия, част е от интернационален консорциум, който е под контрола на една от най-старите банкови семейства в света. „ Лукойл “ оперира с два огромни нефтени терминала в Холандия и Белгия. Излиза, че „ Лукойл “ може да работи в Холандия и Белгия, само че в България не може. Истината е, че по този начин американците саботират Руската Федерация и Европейския съюз. „ Лукойл “ нищо няма да загуби, ще загубим ние, тъй като ще плащаме. Ето поради това ние споделяме, че нямаме Министерски съвет, а имаме марионетен съвет, който американците държат като кукла на конци. И защото ръководещите бързат да обслужат ползите на американските си господари, бъркат и по този начин ще ни дадат опция да сезираме Конституционния съд, тъй като нас не ни интересува нищо друго с изключение на българския народен интерес. “ сподели още Костадинов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР