На брифинг на партия ГЕРБ премиерът в оставка и лидер

...
На брифинг на партия ГЕРБ премиерът в оставка и лидер
Коментари Харесай

Борисов ще отиде в НС в сряда: Заподозря ДПС и ДБ в договорки

На брифинг на партия ГЕРБ министър председателят в оставка и водач на партията Бойко Борисов прикани депутатите да одобряват Плана за възобновяване и резистентност. Той сподели, че в сряда ще отиде в Народното събрание, само че по думите му, депутатите не го викали поради проекта, а с цел да " вършат национален съд ".

" Има ново ръководещо болшинство. И бъдете сигурни, че " Росенец " повече няма да бъде закачан, няма да има и мажоритарни избори ", сподели Борисов. " Моето предложение към новото ръководещо болшинство, изключително по този начин, като гледах по какъв начин си приказват другарски Наско Атанасов с Данчо Цонев и доста други такива. Но това не е тематика на днешния ни диалог. Имаме ръководещо болшинство. Това е потвърдено във всички гласувания в последните дни и за ръководител, и за комисии ", добави той.

Той показа и карта с резултатите от парламентарните и изборите. " И в Ямбол, и в Разград, регионалните градове ГЕРБ е първа политическа мощ.Не знам от кое място идва голямо самочувствие на нашите сътрудници. Спомням си, когато прохождах в политиката, против мен бяха кандидатката на Българска социалистическа партия Татяна Дончева като кмет на София, в тази партия тогава бяха и Корнелия Нинова, и Мая Манолова. Те бяха на Сергей Станишев остриетата против мен. Като гледах резултатите им техните нови партии са надалеч от нашите резултати ", посочи водачът на ГЕРБ.

Той обърна внимание, че ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към този момент чувала под прозорците си виковете за оставка и в този момент ще разбере, че " постоянно може да извадиш 20-30 или 100 индивида да го вършат ".

Не желая да се спекулира, че няма План за възобновяване, акцентира Борисов: " 38 работни сесии с Европейския съюз, правени са от най-хубавите експерти в страната. На процедура не е допустимо да се изчете в Народното събрание, би трябвало да го четем до края на юли. За това ние в петък го депозирахме в деловодството на Народното събрание и апелирам сътрудниците най-отговорно - приемете го. Той е добре изработен. Томислав Дончев и Кирил Ананиев са на ваше разположение 24 часа в денонощието. Отхвърлете го като не ви харесва. Дайте си вашия проект, само че спрете да спекулирате, че няма проект. Ето го проекта - с приложенията. Работен старателно и ние сме го работили уверени в триумфа си, че ние ще го изпълняваме. "

Според водача на ГЕРБ не било честно да се каже, че не е работено по проекта. " Готови сме във всеки един миг да го представяме. Той би трябвало да бъде четен не от сходни на сегашната юридическа комисия хора, а от хора, които схващат и са специалисти ", счита той.

Според него злобата и реваншизмът е стигнала до такава степен, че в петък толкоз са желали бързо да се саморазправят, че са приели оставката на кабинета:  " Сега тук породи първият спор. Да, има член 111, алинея 3 в Конституцията, който споделя, че до следващото държавно управление този кабинет извършва своите функционалности. Спомням си при Станишев - чак когато има ново държавно управление, се приема оставката на остарялото, тъй като в този момент министрите, които са уволнени от Народното събрание, в сряда ще явят да желаят да стават депутати, тъй като с акт на Народното събрание са махнати от там. В желанието си толкова да унижат ГЕРБ, те в петък одобриха такова решение. Нали там бяха новите най-велики адвокати, прависти? Спомням си на конгреса Таня Дончева, на който присъствах доста се надявах, че там фактически има юридическа мисъл. Другите от " Да, България " няколко години знам какъв брой им е юридическата мисъл. "

Премиерът в оставка разяснява и " по този начин наречените чистки ". Той уточни, че сестрата на Драгомир Стойнев работила в Агенция " Митници " и на висок пост, а Мая Манолова е била омбудсман. " Ние не сме били талибани, не сме били фашисти. Направиха комисия, ще ревизират. "

" Правят уйдурма с Движение за права и свободи. " Според Борисов в Народното събрание има цялостно управническо болшинство: " Мисля, че към този момент за всеки стана ясно, че ГЕРБ и Движение за права и свободи не са имали, нямат и няма да имат общо. Целият летен прелом, започващ от " Росенец " с Христо Иванов е положително координирано общо деяние на " Да, България " с Движение за права и свободи.
Нали виждате по какъв начин гласоподават. Сега ще зададете ли въпроса има ли скрито болшинство, откакто на всички места гласоподават дружно ", попита още Бойко Борисов.

Той регистрира, че от ГЕРБ са провели най-успешното председателство на Европейския съюз. " Не сме ли тези, които вкарахме България в Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната? Не сме ли тези, които най-мощните кредитни организации в света непрестанно подвигат кредитния рейтинг? Не сме ли тези, които двойно вдигнахме приходите на учителите и в образованието се направиха най-големите неща, които са правени в образованието? Това ще дава резултати след 10 години? Ми църквите, манастирите, инфраструктурата? Да, има неща, които не успяхме и незадоволително добре направихме. Хората ясно споделиха - 840 хиляди гласоподаваха за ГЕРБ ", сподели ръководителят на ГЕРБ.

Бойко Борисов акцентира, че в понеделник ще " минем 8 милиарда лева във фискалния запас в изискванията на пандемия ". " Нека да забележим какъв брой е бил при тях, при Орешарски без пандемия, без рецесия. Извинете, но вие виждате миграционната рецесия по какъв начин се развива в Европа. Само България с помощта на мен, колкото и да е нескромно, вие не разбрахте за миграционна рецесия. По този метод се справихме и с финансовата рецесия ", посочи Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР