На Благовещение се разрешава консумацията на риба и растителна мазнина.

...
На Благовещение се разрешава консумацията на риба и растителна мазнина.
Коментари Харесай

За Благовещение - лаврак на грил и салата със спанак

На Благовещение се позволява потреблението на риба и растителна лой. На трапезата наложително се поставя и пита. Приготвят се ястия с коприва, лапад или спанак, защото се има вяра, че на Благовец би трябвало всеки да хапне нещо зелено за здраве.

Лаврак на грил
Продукти: лаврак - 400 г, зехтин - 2 - 3 с.л., сол - 1/2 к.л., черен пипер - щипка, лимони - за гарниране, лимонен сос

Приготвяне: Рибата се почиства добре от люспите и вътрешностите. Не отстранявайте главата.
Измива се хубаво с вода и се отцежда. Лавракът се посолява със сол и черен пипер както извън, по този начин и в коремчето. Намазваме със зехтин и се оставя да престои по този начин най-малко 30 минути, с цел да се овкуси.
Печем на авансово загрят грил скара от двете страни до подготвеност. При нужда по време на печенето намазвайте рибата със зехтин. При сервиране гарнирайте печената риба с комат лимон.

Салата с бейби спанак и нахут
Продукти: 150 г нахут, 100 г киноа, 300 г чери домати, 1 краставица, 1 авокадо, 250 г бейби спанак, 2 стръка свеж лук, сол, черен пипер, зехтин, балсамов оцет, магданоз

Проготвяне: Нахутът се сварява авансово и се оставя да изстине(може да се употребява и от консерва готов). Може да се употребява и консервиран. Киноата се изплаква и също се сварява, след което се отцежда.
Авокадото се почиства и дружно с краставицата и чери доматите се нарязват.
Спанакът се измива и всички артикули се смесват. Салатата се поръсва с нарязаните магданоз и лук и се овкусява с подправките, зехтин и оцет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР