На благодарността е посветен 48-ия, последен за тази година, епизод ...

На благодарността е посветен 48-ия, последен за тази година, епизод

257 podcast: Умеем ли да благодарим

На благодарността е отдаден 48-ия, финален за тази година, епизод на отличения с наградата .

БЛАГОДАРЯ е дума-душа, дума-сърце, дума-надежда. Дума, в която можеш да събереш доста послания, дума, с която можеш да заместиш дълги излияния, дума, с която можеш да залепиш счупени късчета.

БЛАГОДАРЯ не е просто дума, а магия, която може да преобразява положения за момент, да трансформира връзки и да оставя следи.

Роберт Емонс, професор по логика на психиката в университета на Калифорния, счита че „ благодарността ни разрешава да усещаме живота. Чрез нея в действителност ние виждаме повече позитивното в живота си и това усилва неведнъж удоволствието, което получаваме от него. Вместо да се приспособяваме към добрините, ние честваме положителното. “

Всички сме чували изречения като „ спомни си дните, в които си се молил да имаш това, което е през днешния ден “. „ Бъди признателен за това, което си и имаш “.

Да се адаптираш към положителното, т.е. да го приемаш за обикновено, без да изпитваш признателност е функционалност на дефицита – все нещо да не е както би трябвало и постоянно да може и още и още.

Благодарността е в умеенето да ценим това, което имаме – хората, опциите, дребните неща в живота.

Силата й е в споделените моменти. Да кажем " Благодаря " тук и в този момент на тези, които го заслужават.

Как се учи и практикува благодарността, слушайте в  с  и 

Чуйте епизода тук:Или тук:Всички епизоди можете да откриете в:
А в случай че имате въпроси или оферти за тематики, които да обсъдим дружно в подкаста за личностно и кариерно развиване на БНР, можете да пишете на .

Източник: bnr.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg