На бдение пред Руската църква в София, която беше затворена

...
На бдение пред Руската църква в София, която беше затворена
Коментари Харесай

Десетки на бдение пред Руската църква в София, която беше затворена

На бдение пред Руската черква в София, която беше затворена и тази неделя се събраха десетки хора. Те сервираха цветя пред вратите й. На 22 септември вратите на храма бяха затворени след експулсирането на трима свещеници от България. Според отчет на ДАНС свещениците са работили против ползите на страната.

Докато не бъде отворен храма, а богослуженията – обновени, събралите се пред църквата обявиха, че ще се събират на бдение всяка неделя.

Началото на бдението беше в 10:00 часа. Пространството пред храма “Свети Николай Мирликийски Чудотворец ” беше озвучено от църковна музика от колони

Девети ден към този момент храмът остава заключен, след експулсирането на трима свещеници поради шпионаж в изгода за Русия. ДАНС прави инспекция чия е собствеността на Руската черква.

“Тук идваме тези хора, които просто желаеме това духовно огнище, да остане духовно огнище. А, тези, които идват поради своето страдалчество, знаят по какъв начин да стигнат до гроба на отец Серафим и този поток не секва ”, споделят събралите се пред храма.

Според събралите се пред храма политиката няма право да се меси в църковните каузи.

“Всички тук, които вършим бдения всяка неделя, и да се надяваме, този спор да се реши доста скоро, тъй като не може черква да стои затворена. Политиката не може да се меша в църковните каузи и във вярата на хората. Това е война срещу православието. За нас е огромна неволя това, че се опитваме да не се занимаваме с политика, а политиката ни раздира живота на хиляди късчета ”, споделиха участници в бдението пред Руската черква пред БНР.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР