На банките, които правят рекордни печалби в момента – 80%

...
На банките, които правят рекордни печалби в момента – 80%
Коментари Харесай

ППДБ иска 5К граница за кеша в угода на банките, ненаяли се с рекордни лихви и такси, бонус-донос, без данъци за ромите със скрапа и облекчение за криптопирамидите

На банките, които вършат рекордни облаги сега – 80% растеж за деветмесечието на тази година по отношение на предходната, от рекордните лихви и такси, които ни взимат, очевидно милиардите не им стигат, тъй че ръководещите от ППДБ в лицето на финансовия министър Асен Василев желаят ограничение на парите в брой – последната ни останала независимост, до 5000 лева Това е записано в обвързваните със закъснялото внасяне на бюджета промени в данъчните закони.

За благополучие сред двата тура на локалните избори, както и в нощта на балотажа, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов още веднъж нападна ПП-ДБ и сложи под въпрос поддръжката към държавното управление, както и болшинството в Народното събрание, от което зависи приемането на данъчните закони. Като дори категорично ги загатна. Напомняме, че през последните месеци ГЕРБ и Движение за права и свободи стопираха няколко налудничави хрумвания на държавното управление за ощетяване на бизнеса и отбиване на вложителите.

Планът на финансовия министър Асен Василев е данъчните закони да влязат за разискване в бюджетната комисия на Народното събрание в четвъртък, с цел да се види какъв брой от концепциите имат поддръжка, написа близкия до ППДБ Медиапул. Така ще се реши какви данъчни доходи да се запишат в Бюджет 2024, който би трябвало да бъде импортиран доникъде на ноември, прецизира медията, като че ли става въпрос за бюджетен кръжок, а не за сметкоплана на страната.
Кабинетът ще предложи таванът за заплащане на суми в брой да падне от 10 000 лева на 5000 лева

Официално задачата е битка със сивата стопанска система. Неофциално банките са си платили съществено, с цел да си обезпечат още по-високи облаги. Другата причина е цялостен надзор, с цел да бъде проследявано кой къде и какво харчи ида може да бъде притискан с държавните бухалки.
Правителството на Николай Денков се е съобразило с настояването на водачите на ГЕРБ и Движение за права и свободи Бойко Борисов и Делян Пеевски да се удължи срокът на намалената до 9% Данък добавена стойност ставка за ресторантьорите.

" Предложено е удължение на периода на използване на понижена ставка на Данък добавена стойност за ресторантьорски услуги, с което се дава опция на бизнеса както да поддържа конкурентоспособността си, по този начин и да резервира работните места в бранша ", обявиха от държавната пресслужба. Текстовете на проектозаконите ще станат обществени след внасянето им в Народното събрание.
В устното си изказване по тематиката обаче финансовият министър направи ангажимента, че тематиката е оставена в ръцете на Народното събрание. Ако се одобряват няколко ограничения за изсветляване на бранша, които той е заложил, бил податлив на 9% Данък добавена стойност. Но в случай че не се одобряват, ще поддържа 20%.  

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР