На българския пазар излезе първата у нас „Енциклопедия на тероризма”

...
На българския пазар излезе първата у нас „Енциклопедия на тероризма”
Коментари Харесай

Излезе първата Енциклопедия на тероризма - slava.bg

На българския пазар излезе първата у нас „ Енциклопедия на тероризма” от одобрения създател Иван Първанов с логото на влиятелното издателство „ Милениум”.
Внушителното издание e опит за синтезирано показване на всички международни терористични организации от древността до наши дни. Освен детайлната информация за основаването на всяка от групировките, за водачите им и за най-известните терористични актове през годините, азбучно подредените публикации в книгата оферират също изчерпателен прочит върху практиките на тероризма в световен проект.

Изследвани са още и факторите, които обуславят появяването, спецификите и периметъра на деяние на всяка от обсъжданите радикални организации.

Ценен принос в изданието е и стремежът да се изясни идеологията на съответното придвижване посредством историческите процеси и посредством политическите и социално-икономическите реалии, които предопределят съществуването на групи за целеустремено рисково принуждение. Консултанти са специалистите по национална сигурност проф. доктор Иван Цанов и доктор Алексей Петров.

Предговорът е на Алексей Петров, учител, антитерорист и някогашен основен сътрудник на ДАНС.

„ Четивото съставлява интерес за всеки изкушен в тематиката на тероризма, без значение от неговата предварителна информираност, защото е написано на понятен и наличен език, наред с обрисовката на обособените терористични организации като идеология, водачи и акции с опит за разбор на техните дейности.

Ето за какво сходна книга има всички шансове да доближи до оптималната читателска публика, защото описанието и развиването на международния тероризъм са поднесени безапелационно и се основават на богат фактологичен материал.”, написа в предговора доцент доктор Алексей Петров.

Иван Първанов е български историк, публицист, публицист документалист и създател на редица книги на историческа и политическа тема, измежду които патриотичният том „ Българските паметници” и сензационните „ Атентатите на XX век”, „ Свещеният Джихад”, „ Кремъл – власт и смърт”, „ Мавзолеи, гробници и мумии”, „ Децата на диктаторите”, „ Любовниците на властта” (всички, популяризирани от издателство „ Милениум”).
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР