На Алеята на стенописите на ул. Авиконструктор Антонов в Киев

...
На Алеята на стенописите на ул. Авиконструктор Антонов в Киев
Коментари Харесай

Света Джавелина събра 2 милиона долара в подкрепа на Украйна

На " Алеята на стенописите " на ул. " Авиконструктор Антонов " в Киев се появи изображение на Света Джавелина, съобщава   " Вечірній Київ ". Стенописът е поръчан от създателя на канадско-украинския бранд Saint Javelin Кристиан Борис, наименуван по този начин на фамозните канадски противотанкови системи " Javelin ", с които е въоръжена украинската войска.  Канацедът с украински корени е създал меме " Света Джавелина " няколко седмици преди началото на войната и почнал да продава лепенки с този облик в Канада и Съединени американски щати. Спечелените средства пращал в помощ на Урайна. 
Месец след 24 февруари са събрани повече от 1 милион $. А към днешна дата са 2 милиона. Брандът подарява средствата на организациите Help Us Help, 2402, а наскоро е станал сътрудник на Ukrainian World Congress при пазаруване на защитни средства за военните. 
Срещу стенописа се разгласи Общоукраинският съвет на църквите и религиозните организации. Той се обърна към президента Зеленски и кмета на Киев с писмо, че стените на жилищните здания не са частна изложба, а публично пространство, на което би трябвало да се съблюдава украинското законодателство, което изисква почитание към религиозните убеждения на членовете на украинското общество. 
" Ние сме вярващи хора от Украйна и възразяваме против общественото псевдоизкуство, което употребява религиозните усеща и знаци като обект на подигравка ", пишат религиозните дейци. 

Според локални издания в Украйна към този момент кръщават новородени девойки Джавелина.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР