На 9 октомври във Виваком арт хол Оборище 5 в

...
На 9 октомври във Виваком арт хол Оборище 5 в
Коментари Харесай

Воланте - нов цикъл камерни концерти на столична сцена

На 9 октомври във Виваком арт хол " Оборище 5 " в столицата ще започва нов камерен цикъл, наименуван " Воланте ". В първия концерт публиката ще чуе квартет в състав Румен Трайков - пиано, Атанас Илиев - кларинет, Христо АРолски - виола и Виктор Трайков - виолончело. Музикантите ще си партнират в разнообразни конфигурации.
Забелязва се самобитно експлоадиране на интереса към камерното музициране, само че е и напълно разумно, като имаме поради какъв брой музикантите обичат да свирят в камерни ансамбли и на доста места по света, на доста фестивали, а към този момент и у нас, стартират да се събират цели общества, които имат обща пристрастеност. Наскоро ви разказахме за новото музикално общество " Музикамерон " - на 25 октомври е вторият от концертите в сезона му, а също на 9 октомври ще започва и третото издание на " Камералия " - фестивал, управителен от огромния наш пианист Людмил Ангелов.

Младият пианист Румен Трайков описа в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт " какво се крие зад камерния концертен цикъл " Воланте " - дружно с други млади музиканти той се впуска в търсене на непознати територии в камерния репертоар. Чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР