На 89 години почина легендата на аржентинското танго Хуан Карлос

...
На 89 години почина легендата на аржентинското танго Хуан Карлос
Коментари Харесай

К-19 уби легендата на аржентинското танго ВИДЕО

На 89 години умря легендата на аржентинското танго Хуан Карлос Копес.

Той има голяма заслуга за развиването и интернационалното разпространение на тангото през 60-те и 70-те години на предишния век. Копес е умрял от затруднения след заразяване с ковид.

“Всичко стана доста бързо. Баща ми почина….Той ще свети вечно измежду звездите в небето и в историята на тангото”, заяви неговата щерка Йоана Копес.

Роденият на 31 май 1931 г в Буенос Айрес Хуан Карлос Копес стана прочут откакто трансформира тангото в хореографски жанр и го наложи на международната танцова сцена. Той сътвори именитата двойка с Мария Нивес, с която бе женен в интервала сред 1964 -1973 година, само че продължи да танцува с нея до 1997 година “Разбрах, че съм намерил моя Страдивариус”, сподели преди години Хуан Карлос Копес за своята партньорка.

Дъщеря му потегли по неговите стъпки и в продължение на 20 година бе негов сътрудник Хуан Карлос Копес постави завършек на танцовата си кариера през 2015 година
“Той блестеше в Бродуей. Той бе приветстван в цяла Европа Той сътвори незабравимата двойка с Мария Нивес и сподели неповторими спектакли”, сподели аржентинският министър на културата след новината за кончината на Хуан Карлос Копес.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР