На 87-годишния норвежки крал Харалд V е поставен временен пейсмейкър

...
На 87-годишния норвежки крал Харалд V е поставен временен пейсмейкър
Коментари Харесай

На норвежкия крал беше поставен временен пейсмейкър в Малайзия

На 87-годишния норвежки крал Харалд V е подложен краткотраен пейсмейкър в Малайзия, съобщи ДПА. Причината е забавеният пулс на монарха, заяви през днешния ден дворецът в Осло.

" Решението беше взето тази заран и интервенцията беше сполучлива. Кралят се усеща добре, само че към момента има потребност от отмора ", се споделя в известието, представено от Българска телеграфна агенция.

Пейсмейкърът ще направи по-безопасно завръщането на краля вкъщи след няколко дни, сподели анестезиологът на Харалд Бьорн Бендз, съгласно изказването.

Кралят получи зараза по време на ваканционно пътешестване до Малайзия и тази седмица беше откаран в локална болница. Вчера на летище Лангкави кацна аероплан, който ще го върне вкъщи.

Норвежкият кралски двор разгласи в четвъртък, че най-възрастният монарх в Европа към момента се лекува в болница и задачата е той да може да се върне в Норвегия със аероплан след няколко дни.

Крал Харалд е най-възрастният монарх в Европа. От известно време той се бори със здравословни проблеми. Съвсем неотдавна той прекара респираторна зараза. Харалд е на норвежкия престол от 1991 година, когато пое ръководството от татко си крал Олаф Пети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР