На 87-годишна възраст почина бившият директор на Домостроителния комбинат и

...
На 87-годишна възраст почина бившият директор на Домостроителния комбинат и
Коментари Харесай

Скръбна вест: Почина бащата на панелните блокове и киното в Благоевград

На 87-годишна възраст умря някогашният шеф на Домостроителния комбинат и почетен жител на Благоевград от 2016 година инж. Костадин Ангов-Кочо. Роден в Петрич, целият му умишлен живот минава в регионалния център на Пиринско, където в продължение на 17 година е шеф, основно на някогашния Домостроителен комбинат /1980-1989 г./, и като подобен построява повече от 12 000 панелни жилището в кварталите на града, написа Струма бг.

Конструирал е още някогашното кино на Благоевград, постройката на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и градоустройство, комплекс „ Мототехника “. Панелните квартали в Перник и Радомир също са негово дело.

Приживе за панелките Кочо споделяше, че те са делото на живота му, тъй като съумял да внесе промяна в оферти му модел от Русия – понижил тройно стоманата в панелите и ги направил толкоз положителни и на процедура безконечни, че по-късно формулата му била копирана даже от унгарците.

Сред обектите, с които Кочо беше най-горд, е храмът на Ванга в Рупите, за който петричката пророчица сама го потърсила – заръчала да й намерят „ сина на Мирчо от Петрич “.

Опелото е планувано за на следващия ден от 11.00 часа в черквата на гробището в Благоевград, а погребението ще е в Петрич.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР