На 86-годишна възраст почина бившият вицепремиер, дипломат и политик Виктор

...
На 86-годишна възраст почина бившият вицепремиер, дипломат и политик Виктор
Коментари Харесай

Скръбна вест! Почина Виктор Вълков

На 86-годишна възраст умря някогашният вицепремиер, посланик и политик Виктор Вълков, оповестиха близки на фамилията.
Виктор Вълков е роден на 3 април 1936 година в София. Баща му Георги Вълков е измежду водачите на Български земеделски народен съюз, наказан на гибел през 1942 година
През 1959 година Виктор Вълков приключва Машинно-електротехническия институт в София. През 1965 година става член на Български земеделски народен съюз, което съответствува с вербуването му за сътрудник. От 1973 година работи в администрацията на Постоянно наличие на Български земеделски народен съюз. През 1989 година става секретар на Постоянното наличие на казионната организация. През 1990 година е определен за ръководител на Български земеделски народен съюз и влиза в 7-то Велико Народно заседание като депутат точно от тази политическа партия.
През лятото на 1990 година е претендент за президент, само че отдръпва кандидатурата си, откакто не съумява да получи 2/3 от гласовете в Народното събрание.
През декември 1990 година става зам.-министър-председател в държавното управление на Димитър Попов, в което е и министър на външните работи. Посланик е в Турция (1993-1998) и Хърватия (2002-2006).
Виктор Вълков е член на Надзорния съвет на „ Интернешънъл Асет Банк “ АД от февруари 2007 година, банка правоприемник на някогашната Първа източна интернационална банка, известна като банката на СИК.
Член е и на Управителния съвет „ Машиноекспорт “ АД, посочено като дебитор към Стопанска банка.
Името му се свързваше с генералския кръг „ Монтерей”, в който бе и служителят от най-високо равнище в Държавна сигурност Любен Гоцев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР