На 82-годишна възраст почина Кралят на футбола ПелеБразилската легенда на

...
На 82-годишна възраст почина Кралят на футбола ПелеБразилската легенда на
Коментари Харесай

Почина Кралят на футбола Пеле!

На 82-годишна възраст умря Кралят на футбола Пеле

Бразилската легенда на футбола Пеле е умрял на 82-годишна възраст , заяви сътрудникът му Джо Фрага. Един от най-великите футболисти на всички времена, Пеле поделя върха във безконечната класация по най-вече голове за Селесао със 77 попадения. Пеле е единственият троент международен първенец и е избран за Играч на века през 2000 година.

Бившият нападател на Сантос бе приет в болница на 29 ноември след затруднения, свързани с рак на дебелото черво, като болница " Алберт Айнщайн " в Сао Пауло съобщи на 28 декември, че ракът му е прогресирал и че той се нуждае от грижи поради сърдечна и бъбречна непълнота. Опасенията за здравето на Пеле се усилиха, когато се появи информация, че синът му Единьо е пътувал от Лондрина, което е на 540 км източно от Сао Пауло, с цел да се причисли към двете дъщери на иконата - Кели Насименто и Флавия Арантес до Насименто, до болничното си легло.

На 29 декември дъщерята на Пеле - Кели, разгласява фотография в Инстаграм с ръцете на фамилията върху тялото му, съпроводена с текста:

" Всичко, което сме ние, изискуем на теб. Обичаме те безпределно. Почивай в мир ".

 
 
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР