На 8 септември италианският Giornale публикува статия, която разиграва история

...
На 8 септември италианският Giornale публикува статия, която разиграва история
Коментари Харесай

Как украински пенсионер свали с берданката си Су-34... Във фантастичния свят на пропагандата!

На 8 септември италианският Giornale разгласява публикация, която разиграва история за това по какъв начин украинските управляващи тържествено наградиха с орден пенсионер, който смъкна съветски изтребител Су-34 с изстрел от ловната си пушка. И това се е случило сякаш на 22 август край Чернигов. В украинското видео е изобразен грациозен пенсионер с пушката си на фона на останките от самолета.

Изглежда фантастична нелепост - да се убеди някой да повярва, че съвременен изтребител-бомбардировач от четвърто потомство може да бъде свален със сачми от чифтето на пенсионера! Историята обаче беше подета от английския Daily Mail и показана като доказателство за героизма на украинците в съпротивата против руснаците.

Италианският вестник обаче се поколеба и реши да намерения.

„ Су-34, наименуван Fullback по кодировката на НАТО “, написа италианският сътрудник, „ е аероплан, основан въз основата на Су-27 за заличаване на наземни цели. Изтребителят може да развие скорост от 1900 км/ч при дължина на полета от 4000 километра.

В допълнение към опцията за потребление на разнообразни бойни режими, при обща маса от към 12 тона, той има пилотска кабина, предпазена от титаниева ризница (някои източници споделят, че дебелината й е 17 мм ), тежаща 1,48 тона с особено разположение на двете седалки една до друга в изцяло затворена херметична среда (така че водачите могат да не носят маски при каквито и да е режими на полета).

Тъй като обаче пропагандата работи по подобен метод, че и украинци, и европейци имат вяра в сходни приказки, италианският публицист напомни сходна измислена история за „ призрака на Киев “ – военен водач, който сякаш е свалил десетки съветски самолети (съществуването на „ призрака “ по-късно беше отречено и от самите киевски власти).

Има доста повече такива приказки от описаните от италианеца. Кореспондент на Би Би Си, да вземем за пример, заяви за циркулиращо в интернет видео на (уж) украинско момиче, което се бие с съветски боец. Видеото има близо 12 милиона гледания в TikTok. „ Всъщност това беше момиче от Палестина, Ахед Тамими, тя беше на 11 години по време на фотосите и се съпротивлява на израелски боец, когато той се пробва да арестува по-големият й брат през 2012 година “

В друго видео украински деца изпращат войските. Видеото получи милиони лайкове и повторни изявления в обществените мрежи, само че изображението е остаряло, видеото е оповестено през 2016 година

Тук-там украинската агитация изтръгва остарели фотоси от архива от минали години и ги показва за образци за опозиция против „ експанзията “.

Или ето друга история. Зеленски, в униформа, покачва морала на украинските военни, като пие чай с тях на фронтовата линия. Видеото събра над три милиона гледания. Всъщност видеото е снимано в Широкино много преди началото на СВО.

Замяната на думите играе значима роля. Жителите на Донбас са „ терористи “, предаването в плен на бойците от Азов в Мариупол е „ евакуация “. Русия е Мордор (Черната страна), руснаците - орки (зли, безчовечен хора). Пускайки в произвеждане на сходен речник, напряко превръщате световноизвестният разказ на Дж. Р. Р. Толкин „ Властелинът на пръстените “ в инструмент на украинската агитация.

Подмяната на думите, измислянето на имитации и откровени неистини, водят до образуването на един приказен свят на агитация, в който през днешния ден живеят доста хора.

Известният италиански социолог Алесандро Орсини споделя: „ Всички сме обектна агитация. Мога единствено да обясня какво направихме в Италия, на Запад: всеки съветски триумф на бойното поле не коства нищо. Когато Русия завладя цялата Луганска област – а това е грамаден боен триумф – западната преса написа: „ Разбира се, в този момент дано се опита да завладее друга част от Донбас “.

Пропагандата употребява този тип информационна техника, с цел да омаловажава напредъка на съветските войски... Като академик имам задължението да ви кажа по какъв начин се манипулира информацията и по какъв начин се манипулира публичното мнение. Това се прави за реализиране на единодушие за политиката на управляващите по украинския спор. В този случай приказваме за западната политика на война... Сега нашият проблем е, че прикриваме цялостния неуспех на Запада и Европейски Съюз в Украйна, не приказваме за това, което в действителност се случва.

Отделните трезви гласове се давят в потоците от неистини. И в лъжата стартират да имат вяра...

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР