На 8 и 9 април в София ще се проведе

...
На 8 и 9 април в София ще се проведе
Коментари Харесай

Организаторите на конкурса за непрофесионалисти "Вивапиано" отправят предизвикателство и към цигуларите

На 8 и 9 април в София ще се организира 12-ото издание на Международния конкурс за пианисти – непрофесионалисти „ Вивапиано “ //.

Както във всички предходни издания, в него могат да се включат реализатори, за които музиката е занимание - без възрастови ограничавания.

Създателката на музикалния конгрес - пианистката проф. доктор Даниела Дикова - описа в предаването „ Алегро виваче “ по " Хоризонт ", че оригиналност тази година е прибавянето на състезанието за цигулари, основан взаимно с доцент доктор Галина Койчева и Радмила Петрова-Кръстева. Това е продължение на линията за приобщаване на други принадлежности в границите на Vivapiano - като Vivakordeon през 2019 година и Vivavoce  – изданията за оперни артисти, които се организираха няколко пъти до момента.

" Viva Violin ще се организира в две категории – за фенове и за реализатори, решили професионално да се занимават с музика " – описа Радмила Петрова-Кръстева, уредник на състезанието за цигулари, учител в Националното музикално учебно заведение „ Любомир Пипков “ - хазаин на събитието.

Срокът за подаване на документи за двата състезанието е 24 март 2023 година

Проф. доктор Даниела Дикова и Радмила Петрова-Кръстева описаха детайлности за организацията в предаването " Алегро виваче " по " Хоризонт ". Чуйте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР