На 79-годишна възраст си отиде легендата от и създател на

...
На 79-годишна възраст си отиде легендата от и създател на
Коментари Харесай

Почина легендата на Формула 1 сър Франк Уилямс

На 79-годишна възраст си отиде легендата от и основател на тима " Уилямс " сър Франк Уилямс.

" С огромна горест, от името на семейство Уилямс, екипът ни може да удостовери гибелта на сър Франк Уилямс, създател и някогашен шеф на тима на " Уилямс Рейсинг ", на 79 години ", написаха от тима в формалните си профили в обществените мрежи.

" След като беше признат в болница в петък, сър Франк спокойно тази заран, заобиколен от фамилията си. Днес отдаваме респект на нашата доста обичана и вдъхновяваща фигура. Франк ще ни липсва доста. Молим всички другари и сътрудници да почитат желанията на семейство Уилямс за дискретност сега “, се споделя в изказване от името на фамилията му.
свързани новини3525на 12.09.2021
Сър Франк Уилямс означи 50 години като началник на тим във през 2019 година През това време той управлява два тима, последният от които завоюва седем трофеи при водачите и девет шампионски трофеи за механиците.

Сър Франк, който получава контузия на гръбначния мозък при автомобилна злополука през 1986 година, която го инвалидизира, стартира да понижава наличието си във през 2012 година, когато се отдръпна от борда на “Уилямс “.

Клеър пое поста като представител на фамилията и по-късно беше назначена за заместник-директор на екипа, който се грижи за ежедневната работа, само че сър Франк резервира купата ръководителя на екипа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР