На 76 годишна възраст почина Еню Чакъров, бивш директор на

...
На 76 годишна възраст почина Еню Чакъров, бивш директор на
Коментари Харесай

Почина Енчо Чакъров, варненски журналист и общественик

 На 76 годишна възраст умря Еню Чакъров, някогашен шеф на БНР-РАДИО ВАРНА и дълготраен водещ на емблематични музикални излъчвания в медията, доайен измежду диджеите от остарялата школа във Варна, заяви Радио Варна.

Роденият на 8 май 1945 година Енчо Стойчев Чакъров живее, учи и работи във Варна.

Завършва висше икономическо обучение през 1971 година

Работи като шеф отдел " Комисия за младежта и спорта " при ГНС. От 1976 до 1982 година е в администрацията на Икономическия университет(тогава ВИНС).

От 1982 до 1991 е завеждащ културно-масова работа, реклама и екскурзоводно обслужване на окръжна дирекция " Културно-историческо завещание " -Варна.

В същото време е нещатен помощник на радио Варна.

От 1991 година работи в радио Варна(БНР) като началник на Рекламно-търговска къща, създател и водещ на предаванията " Вечнозелените ", " Неделна наздравица " и други,заместник-директор, продуцент и шеф (2002-2004).

През 2005 година е шеф на дирекция Култура и духовно развиване към община Варна, а от декември 2005 до пенсиониренето си  през октомври 2010, още веднъж е шеф на радио Варна.

През 2011-2014 година е член на екипа за подготовка на кандидатурата на Варна за Европейска столица на културата през 2019 година

През 2008 година е награден със златен почетен знак за заслуги към Варна от Общинския съвет.

" Работих и ще работя за богатството на Варна и варненци " е неговото признание и непоколебим принцип в живота.

И до през днешния ден измежду слушателите на РАДИО ВАРНА  Енчо Чакъров има фенове, които го помнят и поздравяват.  Казваше, че любовта има своите разнообразни лица и прояви, и намираше постоянно най-точните думи, с цел да я опише, най-точната ария, която я възпява. 

Имаше дълбоки знания за историята и хората в града, познаваше и него познаваха и уважаваха всички значими персони във Варна, с усмивка и уважително срещаше събеседниците си, диалогичен в общуването, сърдечен и постоянно доблестен и сензитивен.

Екипът на Varna24.bg показва откровени съболезнования на фамилията и приятелите! 

Поклонението ще се състои  на 4 септември, събота, от 10 часа в гробищен парк Тополи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР