На 75-годишна възраст почина Герд Мюлер един от най-известните германски

...
На 75-годишна възраст почина Герд Мюлер един от най-известните германски
Коментари Харесай

Почина легендата на германския футбол Герд Мюлер

На 75-годишна възраст умря Герд Мюлер един от най-известните немски футболисти в цялата история. Новината бе обявена от " Байерн " - клубът, в който нападателят прекара по-голяма част от кариерата си и доби международна популярност.

Той минава в баварския исполин едвам 19-годишен, през 1964 година И в идващите 15 години реализира всичко във футбола - 4 трофеи и 4 купи на Германия, 3 пъти КЕШ и един път КНК, международната клубна купа (тогава Интерконтинентална). С националния отбор на Германия Мюлер става европейски (1972 г.) и международен (1974 г.) първенец. Печели " Златната топка " през 1970 г. и " Златната обувка " през 1974 година

През тези години той се трансформира в един от най-великите голмайстори освен на своето време, а и въобще. За " Байерн " вкарва 398 гола в 453 мача, а за Бундестима - 68 гола в 62 мача. Тези попадения му носят и прякора " Бомбардировача " Негов е и победният гол във финала на международното състезание през 1974 година за триумфа с 2:1 над водения от Йохан Кройф отбор на Нидерландия.

След края на кариерата си Мюлер се пристрастява към алкохола, само че признава обществено това и влиза в клиника за лекуване на зависимостта му. В този тежък миг " Байерн " подава ръка на някогашния си футболист и му поверява да води втория отбор.

През есента на 2015 година излиза наяве, че Герд Мюлер страда от Болестта на Алцхаймер, като в последните години той бе настанен в болнично заведение.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР