На 74-годишна възраст след кратко тежко боледуване се разделихме с

...
На 74-годишна възраст след кратко тежко боледуване се разделихме с
Коментари Харесай

Почина баскетболния треньор Станислав Бояджиев

На 74-годишна възраст след малко тежко боледуване се разделихме с баскетболния треньор Станислав Бояджиев, оповестиха от Българската федерация по баскетбол.

Като състезател той пет пъти печели купата на България. С българския народен тим по баскетбол играе на Олимпийските игри в Мексико през 1968 година

Славата на Бояджиев се разраства на треньорското занятие. Още напълно млад, той поема женския тим на " Левски Спартак " и го води към едни от най-големите триумфи на клубния баскетбол в 100-годишната история на играта в България.

Начело на " сините " той е в основата на спечелването на Купата на европейските шампионки през 1984 година Под негово управление отборът победи два пъти с купата " Лиляна Ронкети " - през 1978 и 1979 година Освен това на сметката му са шест Купи на България и пет трофеи на страната.

След края на кариерата си дълги години продължава да работи за развиването на българския баскетбол, като изпълняваше длъжността Директор Женско направление към БФБаскетбол.

Само преди година загубихме още едно ярко име от треньорския състав на женския баскетбол - Иван Коконов, който като треньор донесе четири Купи на България при дамите с три разнообразни тима. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР